Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az igazi menzai gyümölcslev...

Mi az igazi menzai gyümölcsleves receptje?

Figyelt kérdés
Szeretem ahogy anyu csinálja de a régi érdekelne. Munkahelyre hozzánk hoznak kaját egy kifőzdéből amit rendelünk,ott annyira finom a gyümölcsleves, megakarta kérdezni egy kolléganőm a futárt aki hozza annyit mondott csak: nagy mennyiségben csinálják ez a titka.. ja és anyu pudinggal sűríti ők meg tejföllel annyit tudok tutira mer nagyon kis apró darabokat látni,nem sikerül nekik elhabarni rendesen .. de ízre valami nagyon jó..

2019. febr. 5. 10:01
 1/4 anonim válasza:
41%
Cukor, víz, befőtt
2019. febr. 5. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Ahány ház, annyi szokás, ez még menzán sincs kőbe vésve.

Mondjuk létezhet olyan beszállító is, aki olyan gyümölcsöt (mirelit vagy befőtt) szállít, ami ki se kerül kiskereskedelembe, máris lőttek annak, hogy leutánozd.

De akármilyen egyszerű étel is, húszféleképpen meg lehet csinálni , és ez még csak az olcsóbb menzai változat, mondok neked még 20-at, ami drágább.


A tejföl is pl elég valószínű, de egyáltalán nem 100%.

Mivel a gyümölcsleves leve (pláne mondjuk egy mirelit meggyből) elég savas, ezért mindenféle tejtermék hajlamos pelyhesedésre.

A tejszín a legkevésbé, de pl simán a tej lazán pelyhesedhet, mert ha a forró lé ráadásul savas is, akkor ez egy jellemző (bár aprólékos munkával , ami lehet kivitelezhetetlen nagyüzembe , elkerülhető) jelenség.

2019. febr. 5. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
83%

(egyébként a cukor, víz, befőtt, az befőtt, még több cukros vízben. És nem gyümölcsleves. Csak hogy ne bagatellizáljuk már el annyira, ezt a bagatell kaját.

Ugye, kedves első, milyen egyszerű egy billentyűzeten leírni ennyit, és de ha a gyakorlatra kerül a sor, értjük ugye, hogy ezt az ételt sehogy nem sikerül leutánozni otthon... :))

Ez olyan, mint a szóba festő mázoló. Szóban nagyon megy...)

2019. febr. 5. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nem használok pudingot semmihez, így a gyümölcsleveshez sem.

A fűszereket főzöm először gyümölcs nélkül, hogy kidobják az ízüket, cukorral és egy csipet sóval (igen, sóval, mert az kell bele!) utána tejföllel, vagy tejszínnel és kevés liszttel behabarom. Ha befőttből készítem, akkor ilyenkor teszem bele a befőttet, hogy ne főljön ronggyá, ha friss gyümölcsből, akkor még a behabarás előtt egy pár perccel, mert csak annyi kell neki.

Gondolom a menzai is így készül, annyi különbséggel, hogy a fűszerekből (szegfűszeg, fahéj, szegfűbors, citromkarika) spórolósabban tesznek bele, mint ahogy otthon készítjük.

2019. febr. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!