Kb 2 liter gyümölcs leveshez mennyi habarás kell? Miből mennyit tegyek bele?
Gyümölcs leves
Hozzávalók:
60 dkg konyhakész gyümölcs
1,5 l víz
1 kisebb rúd fahéj
5-6 szem szegfűszeg
Csipet só
Ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
2 dl tejföl
2 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítés
A megmosott, kimagozott, apróra vágott gyümölcsöt hideg vízben felteszem főni , beleteszem a fűszereket,a cukrot és a sót.
Közben elkészítem a habarást: a lisztet egy fél pohár vízben simára keverem, majd hozzáteszem a tejfölt és azzal is elkeverem.
Amikor a gyümölcs megpuhult, a habaráshoz egy-két merőkanál forró levet keverek (hőkiegyenlítés). Az edényt félre húzom a tűzről és egyszerre beleöntöm a habarást. Jól elkeverem, majd visszateszem a tűzre és néhány percig forralom. Megkóstolom, és ha kell teszek még cukrot bele.
Nem kell habargatni liszttel. Pfuj.
Keverj ki fél-egy csomag vaníliás pudingport, és azzal sűrítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!