Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Habarásos, rántásos főzeléket,...

Habarásos, rántásos főzeléket, tésztát mennyi idős korában adhatok a babának?

Figyelt kérdés
2013. máj. 28. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Saját készítésû fôzelékeket csak 1 éves kor felett,tésztákat 7-8 hónapos kortól nyugodtan adhatsz neki.
2013. máj. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Én 7-8 hónapos kora körül sűrítettem az ételét tésztával. (Turmixolnom kellett sokáig.) Ha bevezetted a glutént, már adhatsz neki. Van bébiételben is durum tésztás, 6 hónapos kortól.

Habarás: Én szintén 7-8 hónapos kora körül bevezettem a sajtot, natúr joghurtot, kefírt. Neki főztem a főzeléket, és picike habarást natúr joghurttal és kiskanál liszttel alkalmaztam! Nem kell sokra gondolni, mégis finomabb tőle a főzeléke!

Rántás: valamivel később, szerintem 1 éves kora körül. De ha belegondolsz, az zsiradékból, olajból és lisztből áll, amit szintén lehet már 7-8 hónaposan is!

2013. máj. 28. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. máj. 28. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is hasonlóképp korán adtam nekik mint az előttem szóló. Szerintem ha nem óvja az ember a gyermekét mindentől egy éves kora előtt, és igenis találkozik a gluténnal és a laktózzal és minimálisan édességgel egy éves kora előtt, sztem nem lesz minden vacakra érzékeny...pl egy túró rudi 9-10 hónaposan simán mehet. Az én gyerekeim imádták. Most 12 az egyik 15 a másik és nincs rossz lyukas foguk és semmire nem allergiásak vagy érzékenyek...a lényeg, hogy mindent csak módjával.
2013. máj. 30. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Utolsó! Én is így gondolom. Jól le lettem pontozva mégis.

A kritikus dolgokkal, mint pl. tehéntej én is nagyon óvatos voltam, az új ízek bevezetésével is kivártam mindig a több napos kóstoltatást, és szinte mindig délelőtt.

De ezek a fent említett dolgok csak olyanok, amiket a védőnők, gyermekorvosok is szoktak ajánlani. (Már amelyik...)

A natúr joghurt és kefír az első tejtermékek között vannak! A tésztát is csak azért mertem, mert találkoztam olyan bébiétellel, ami szintén tartalmazott. Nem kell nagy dologra gondolni, a zöldséghez és húshoz dobtam pár db durum orsó/penne, stb. tésztát. Tényleg a mértékletesség a lényeg.

2013. máj. 30. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Nem tudom miért pontoztak le, én örültem a válaszodnak :)

2013. máj. 30. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát a lényeg, hogy segítsünk egymásnak! :D (Négyes voltam)
2013. máj. 31. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!