Töltött paprika! Ti hogy csináljátok?
Most csinálnék először,bár tudok 1 fajta receptet de kíváncsi vagyok,hátha valaki tud finomabbat is!
KÖszönöm!
Szia!
Én így csinálom:a darálthúst összegyúrom rizzsel,sóval,borssal,pici liszttel,megtöltöm a paprikákat.Felteszek paradicsomlevet vízzel a tűzhelyre,sózom,főzöm a paprikákat,a végén rántással sűrítem.
Ennyi,nem kell bele semmi más,hagyma se,isteni finom.
szia! én féligfőtt rizzsel gyúrom össze a darálthúst, reszelek bele egy kisfej hagymát is. só, bors pirospaprika
is kerül bele. beletöltöm a paprikákba, a maradékból gombócokat formázok.
paprikás rántást készítek, amit felöntök hígított sűrített paradicsommal, vagy dobozos 100 %os paradicsomlével. mikor elérte a kellő állagot,beleteszem a paprikákat és a gombócokat.
később egy gombócot szétvágok, hogy megfőtt-e. ha kész
esetleg egy kis cukorral szelidítem a paradicsom savanyúságát.
üdv
első vagyok,igen jó hozzá a 100%-os paradicsomlé.
Azt elfelejtettem,hogy én is teszek a húshoz még pirospaprikát is,a tojás helyett lisztet használok hozzá,ez is összefogja,nem esik szét.
Szia!
Én megdinsztelem a hagymát, kicsit előfőzöm a rizst, pirospaprika, só, bors, tojás (csak ne sokat,mert nagyon kemény lesz a hús)én max 1-et szoktam, ezt bele keverem a húsba. Megtöltöm a paprikát, ha van a zöldtököt, a fakanál végével kicsit a hús közepébe nyomok,hogy a rizs birjon még dagadni. Beleteszem egy edénybe és leöntöm annyi vizzel,ogy épp csak ellepje, lefedem,ha megpuhult jöhet rá a paradicsomlé, só és cukor (mi édesen szeretjük) végén ha nem elég sűrű esetleg egy kis rántással besűritem.
Nekem apósómék 20 éves kísérletezés utáni tuti receptjét tanultam meg.A töltelék nem egyszerűen hús, meg rizs, annál sokkal több, az adja meg a lényegét az egésznek.
A töltelékbe kell még fokhagyma, vöröshagyma( megdinsztelve)pirospaprika, kömény, bors, só tojás, a rizst csak úgy natúr kell beletenni.
Megtöltjük a paprikákat és 1 óráig főzzük a paradicsomos lében, ami 5 db Aranyfácán konzerv és pici cukor, meg só. Utána rántást készítünk. Talán a legfinomabb, amit valaha ettem, azóta én is így csinálom.
Köszönöm mindenkinek!
A cukrot a rántás után tegyem bele vagy előtte?
Mert elég savanykás az íze így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!