Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött paprika! Ti hogy...

Töltött paprika! Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Most csinálnék először,bár tudok 1 fajta receptet de kíváncsi vagyok,hátha valaki tud finomabbat is!

KÖszönöm!


2010. okt. 29. 09:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Én így csinálom:a darálthúst összegyúrom rizzsel,sóval,borssal,pici liszttel,megtöltöm a paprikákat.Felteszek paradicsomlevet vízzel a tűzhelyre,sózom,főzöm a paprikákat,a végén rántással sűrítem.

Ennyi,nem kell bele semmi más,hagyma se,isteni finom.

2010. okt. 29. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
100%os paradicsom levem van itthon (sió),az jó hozzá?
2010. okt. 29. 09:47
 3/12 anonim ***** válasza:
57%

szia! én féligfőtt rizzsel gyúrom össze a darálthúst, reszelek bele egy kisfej hagymát is. só, bors pirospaprika

is kerül bele. beletöltöm a paprikákba, a maradékból gombócokat formázok.

paprikás rántást készítek, amit felöntök hígított sűrített paradicsommal, vagy dobozos 100 %os paradicsomlével. mikor elérte a kellő állagot,beleteszem a paprikákat és a gombócokat.

később egy gombócot szétvágok, hogy megfőtt-e. ha kész

esetleg egy kis cukorral szelidítem a paradicsom savanyúságát.

üdv

2010. okt. 29. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
igen, igen, mint írtam az tökéletes hozzá:)
2010. okt. 29. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy csinálom, mint az első válaszoló, de én hagymát és egy tojást is teszek bele. A tojás fogja össze, hogy ne főjön szét.
2010. okt. 29. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

első vagyok,igen jó hozzá a 100%-os paradicsomlé.

Azt elfelejtettem,hogy én is teszek a húshoz még pirospaprikát is,a tojás helyett lisztet használok hozzá,ez is összefogja,nem esik szét.

2010. okt. 29. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:

Szia!

Én megdinsztelem a hagymát, kicsit előfőzöm a rizst, pirospaprika, só, bors, tojás (csak ne sokat,mert nagyon kemény lesz a hús)én max 1-et szoktam, ezt bele keverem a húsba. Megtöltöm a paprikát, ha van a zöldtököt, a fakanál végével kicsit a hús közepébe nyomok,hogy a rizs birjon még dagadni. Beleteszem egy edénybe és leöntöm annyi vizzel,ogy épp csak ellepje, lefedem,ha megpuhult jöhet rá a paradicsomlé, só és cukor (mi édesen szeretjük) végén ha nem elég sűrű esetleg egy kis rántással besűritem.

2010. okt. 29. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem apósómék 20 éves kísérletezés utáni tuti receptjét tanultam meg.A töltelék nem egyszerűen hús, meg rizs, annál sokkal több, az adja meg a lényegét az egésznek.

A töltelékbe kell még fokhagyma, vöröshagyma( megdinsztelve)pirospaprika, kömény, bors, só tojás, a rizst csak úgy natúr kell beletenni.

Megtöltjük a paprikákat és 1 óráig főzzük a paradicsomos lében, ami 5 db Aranyfácán konzerv és pici cukor, meg só. Utána rántást készítünk. Talán a legfinomabb, amit valaha ettem, azóta én is így csinálom.

2010. okt. 29. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

A cukrot a rántás után tegyem bele vagy előtte?

Mert elég savanykás az íze így!

2010. okt. 29. 11:25
 10/12 anonim válasza:
Beletehetted a cukrott a rántás előtt is nyugodtan
2010. okt. 29. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!