Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért jobb a sütőpor mint a...

Miért jobb a sütőpor mint a szódabikarbóna?

Figyelt kérdés
Állítólag a 4x-e a hatás mint a sütőpornak de akkor miért a sütőpor van elterjedve ha van egy ennyivel jobb alternatíva.
máj. 9. 08:53
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Nem jobb vagy rosszabb hanem más

[link]

máj. 9. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
A szódabikarbónát sokan azért nem szeretik, mert érzik utána a sütin, hogy azzal készült.
máj. 9. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Nem jobb csak más, egyébként a szódabikarbóna úgy tudom jobban fújtat.
máj. 9. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
A sütőpornak is kb. 30-40 %-a szódabikarbóna. Egyébként többen is szoktak kenyeret sütni szódabikarbónával. Lásd: Ír szódás kenyér.
máj. 9. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
2. Az nem a "szalagáré"?
máj. 9. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

5: Nem kellene érződnie a "szalagárénak" a szaga és íze a süteményen. A szalagáré, vagy más néven szalalkáli nem más, mint ammónium-hidrogén-karbonát. Sütéskor húgyszagú, szem és bőrirritáló hatású. Nálunk a használata válóók lenne.


Egyébként a szilvásváradi Szalajka-völgy a nevét a "sal alcali" után kapta, ugyanis a hamuzsírnak (kálium-karbonát) is szalalkáli volt a neve régebben.

máj. 9. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!