Miért jobb a sütőpor mint a szódabikarbóna?
Figyelt kérdés
Állítólag a 4x-e a hatás mint a sütőpornak de akkor miért a sütőpor van elterjedve ha van egy ennyivel jobb alternatíva.máj. 9. 08:53
1/6 anonim válasza:
Nem jobb vagy rosszabb hanem más
2/6 anonim válasza:
A szódabikarbónát sokan azért nem szeretik, mert érzik utána a sütin, hogy azzal készült.
3/6 anonim válasza:
Nem jobb csak más, egyébként a szódabikarbóna úgy tudom jobban fújtat.
4/6 anonim válasza:
A sütőpornak is kb. 30-40 %-a szódabikarbóna. Egyébként többen is szoktak kenyeret sütni szódabikarbónával. Lásd: Ír szódás kenyér.
6/6 anonim válasza:
5: Nem kellene érződnie a "szalagárénak" a szaga és íze a süteményen. A szalagáré, vagy más néven szalalkáli nem más, mint ammónium-hidrogén-karbonát. Sütéskor húgyszagú, szem és bőrirritáló hatású. Nálunk a használata válóók lenne.
Egyébként a szilvásváradi Szalajka-völgy a nevét a "sal alcali" után kapta, ugyanis a hamuzsírnak (kálium-karbonát) is szalalkáli volt a neve régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!