Szódabikarbóna helyett szalalkáli vagy sütőpor lúgosításra?
Bajor perecet szeretnék sütni, de nem találtam szódabikarbónát sehol a főzéshez. Itthon van sütőpor és szalalkáli. Előbbi tartalmaz szódabikarbónát, de savas cuccokat is. A szalalkáli lúgos, de azért van egy jellegzetes bukéja...
Szóval valaki próbált már valamelyikkel bajor perecet lúgosítani? Ha igen, hogy és mi lett a végeredménye?
Szalalkálit ne! Teljesne mást csinál és szó szerint húgyszagú lesz minden (ammónia szabadul fel)
A sutopor all legkozelebb a szodabikarbonahoz de picit tobb kell belole mint szodabikaebonabol
Sütöport inkább szalakálit ne .
Picit többet tegyél bele.
A sütöpor szódabikarbóna és sav (általában citromsav vagy borkösav) keveréke, erre a célra nem alkalmas.
Ha tényleg ilyet akarsz sütni, menj el a boltba és vegyél két csomag szódabikarbónát. (Habár az eredetihez nátronlúgot használnak, azt a gyógyszertárban tudsz venni, csak az valamennyirel több odafigyelést igényel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!