Mire jó a szalalkáli amire a szódabikarbóna nem?
Figyelt kérdés
Mi a különbség köztük? nem értem ezt a kettőséget2016. júl. 6. 16:11
1/4 anonim válasza:
Szalalkálit csak vékony tésztalapok lazításához használunk, mert csak azokból tud a sütés során időben távozni az ammónia.
2/4 anonim válasza:
Így igaz, ilyen pl a hatlapos nevű süti.
Nem helyettesíthetők egymással.
3/4 A kérdező kommentje:
miért nem helyettíthetőek?
miben más a szalalkáli hatása a szódabikarbónához képest?
2016. júl. 7. 13:38
4/4 anonim válasza:
A szódabikarbónás tészta magas lesz, a szalalkális nem emelkedik meg lényegesen, csak lazább állagú lesz.
A kettöt nem lehet felcserélni, mert a kész sütemény máshogy fog kinézni és más lesz az íze meg állaga is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!