Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mire jó a szalalkáli amire a...

Mire jó a szalalkáli amire a szódabikarbóna nem?

Figyelt kérdés
Mi a különbség köztük? nem értem ezt a kettőséget

2016. júl. 6. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szalalkálit csak vékony tésztalapok lazításához használunk, mert csak azokból tud a sütés során időben távozni az ammónia.
2016. júl. 6. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Így igaz, ilyen pl a hatlapos nevű süti.

Nem helyettesíthetők egymással.

2016. júl. 7. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

miért nem helyettíthetőek?


miben más a szalalkáli hatása a szódabikarbónához képest?

2016. júl. 7. 13:38
 4/4 anonim ***** válasza:
89%

A szódabikarbónás tészta magas lesz, a szalalkális nem emelkedik meg lényegesen, csak lazább állagú lesz.


A kettöt nem lehet felcserélni, mert a kész sütemény máshogy fog kinézni és más lesz az íze meg állaga is.

2016. júl. 7. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!