Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a kulonbseg a szodabikarbon...

Mi a kulonbseg a szodabikarbona es szalalkali kozott?

Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 17:38
 1/6 Silber ***** válasza:

A szódabikarbóna: NaHCO3

A szalalkáli: NH5CO3.

2012. nov. 9. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A funkciojat tekintve?elvileg sutemenyeknel mindketto hasznalatos.De miert van az,hogy kimondottan szalalkalit ajanlanak vmihez,amikor nagyon hasonlo a ket vegyulet?
2012. nov. 9. 21:20
 3/6 Silber ***** válasza:
Gondolom az ammónia reagál a süti valamely alkotójával ami ízmodifikációt okoz. Ezt valami okosabb biztosan meg tudja mondani.
2012. nov. 9. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszi Silber,azert Te is segitettel.
2012. nov. 9. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Szódabikarbóna: NaHCO3

Szalalkáli: NH4HCO3

A sütés során más termékek keletkeznek.

NH4HCO3 = NH3 + H2O + CO2

2NaHCO3 = Na2CO3 + H2O + CO2

2012. nov. 9. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Szalakáli:


A bomlásakor felszabaduló gázok buborékai lazítják a tésztát, így süteményekbe általánosan használták a modern sütőporok megjelenése előtt. Ma már csak néhány süteményhez alkalmazzák, mint például a mézes puszedli.


Amúgy google kerső...:)

2012. nov. 11. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!