Mi a kulonbseg a szodabikarbona es szalalkali kozott?
Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 17:38
1/6 Silber válasza:
A szódabikarbóna: NaHCO3
A szalalkáli: NH5CO3.
2/6 A kérdező kommentje:
A funkciojat tekintve?elvileg sutemenyeknel mindketto hasznalatos.De miert van az,hogy kimondottan szalalkalit ajanlanak vmihez,amikor nagyon hasonlo a ket vegyulet?
2012. nov. 9. 21:20
3/6 Silber válasza:
Gondolom az ammónia reagál a süti valamely alkotójával ami ízmodifikációt okoz. Ezt valami okosabb biztosan meg tudja mondani.
4/6 A kérdező kommentje:
Koszi Silber,azert Te is segitettel.
2012. nov. 9. 23:04
5/6 anonim válasza:
Szódabikarbóna: NaHCO3
Szalalkáli: NH4HCO3
A sütés során más termékek keletkeznek.
NH4HCO3 = NH3 + H2O + CO2
2NaHCO3 = Na2CO3 + H2O + CO2
6/6 anonim válasza:
Szalakáli:
A bomlásakor felszabaduló gázok buborékai lazítják a tésztát, így süteményekbe általánosan használták a modern sütőporok megjelenése előtt. Ma már csak néhány süteményhez alkalmazzák, mint például a mézes puszedli.
Amúgy google kerső...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!