A palacsintatésztába miért kell víz?
Figyelt kérdés
Mi mindig is anélkül csináltuk,de soha nem volt vele gond.ápr. 25. 20:30
1/9 anonim válasza:
Folyadék kell bele, ami általában víz vagy tej, esetleg a kettő keveréke. Ezeken kívül növényi "tejjel" is lehet készíteni.
2/9 A kérdező kommentje:
Az oké hogy tej kell bele,hisz mindig így tudtam,de nekem fura hogy egy olyan receptet nem láttam amihez ne tartozott volna szénsavas víz.
ápr. 25. 21:27
3/9 anonim válasza:
A szénsav jót tesz a tészta állagának, legalábbis nekem mindig ezt mondták.
4/9 anonim válasza:
A szénsavas víztől, könnyebb lesz a tésztája.
5/9 anonim válasza:
A szénsavas vízből a szén-dioxid lassan mikrobuborékok formájában kiválik a szénsavból és a mikrobuborékok (majd makrobuborékok) miatt fizikailag megváltozik, lazább lesz a keverék.
6/9 anonim válasza:
Lazább és könnyebb lesz a tészta.
Én mindig teszek bele.
7/9 anonim válasza:
Szódavíz kell bele még tej kb fele-fele arányban.A szénsav megsül a tésztábannes könnyebb lesz tőle.
8/9 anonim válasza:
Nyáron a strandos palacsintába csak (szénsavas) víz kerül, tej egyáltalán nincs benne.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
ápr. 26. 22:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!