Hogyan javíthatok a palacsintatésztán?
Egyből le ragad a serpenyőbe, olajat már nem tehetek bele mert nagyon sokat tettem már, az se segít ha a serpenyőt kiolajozom.
Leragad a tészta és nem is marad egybe így szétesik, most ha teszek még bele lisztet? Azzal jobb lenne?
Mindig ugyan azt a receptet használom csak most nem csináltam próbasütést és felöntöttem plusz egy pohár vízzel mert túl sűrünek tűnt. De ezek szerint nem kellett volna. Vagy tegyek még tojást bele?
Elöször is, ha túl sürü, akkor nem "egy pohár" vízzel" jó felönteni, hanem mindig egy kevéssel, fokozatosan.
Másrészt olajat tenni a tésztába fölösleges, sokkal egyszerübb, ha a serpenyöt kened ki mindig egész kevés olajjal.
Harmadszor egy teljesen elrontott tésztát megjavítani nem lehet, csak elpazarolsz még egy csomó alapanyagot, mégsem lesz jó. Az elözö javaslata a plus liszt-tojással azért nem jó ötlet, mert nem tudod, mennyi liszt és mennyi tojás kellene bele, ha meg csak adagolgatod, akkor a végén ötszörös adag rossz tésztád lesz.
A legokosabb megoldás, ha kezded elölröl, csinálsz új tésztát és nem mérgelödsz ezen.
Legyen a serpenyo forro es akkor hirtelen suti amitol kevesbe ragad
Sajnos amugy a palacsintasutovel lesz a gond es nem a tesztaval
Teljesen mindegy, mit csinálsz, ha régi/elhasználódott a palacsintasütőd, akkor leragad.
A tésztába teljesen felesleges az olaj, elég néhány csepp a forró serpenyőbe AMENNYIBEN jó a serpenyőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!