Hogyan javíthatok a palacsintatésztán?
Egyből le ragad a serpenyőbe, olajat már nem tehetek bele mert nagyon sokat tettem már, az se segít ha a serpenyőt kiolajozom.
Leragad a tészta és nem is marad egybe így szétesik, most ha teszek még bele lisztet? Azzal jobb lenne?
Mindig ugyan azt a receptet használom csak most nem csináltam próbasütést és felöntöttem plusz egy pohár vízzel mert túl sűrünek tűnt. De ezek szerint nem kellett volna. Vagy tegyek még tojást bele?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elöször is, ha túl sürü, akkor nem "egy pohár" vízzel" jó felönteni, hanem mindig egy kevéssel, fokozatosan.
Másrészt olajat tenni a tésztába fölösleges, sokkal egyszerübb, ha a serpenyöt kened ki mindig egész kevés olajjal.
Harmadszor egy teljesen elrontott tésztát megjavítani nem lehet, csak elpazarolsz még egy csomó alapanyagot, mégsem lesz jó. Az elözö javaslata a plus liszt-tojással azért nem jó ötlet, mert nem tudod, mennyi liszt és mennyi tojás kellene bele, ha meg csak adagolgatod, akkor a végén ötszörös adag rossz tésztád lesz.
A legokosabb megoldás, ha kezded elölröl, csinálsz új tésztát és nem mérgelödsz ezen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Legyen a serpenyo forro es akkor hirtelen suti amitol kevesbe ragad
Sajnos amugy a palacsintasutovel lesz a gond es nem a tesztaval
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Teljesen mindegy, mit csinálsz, ha régi/elhasználódott a palacsintasütőd, akkor leragad.
A tésztába teljesen felesleges az olaj, elég néhány csepp a forró serpenyőbe AMENNYIBEN jó a serpenyőd.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!