Mi az a selfraising flour? minden recepte ezt latom de hiaba forditozom le vagy akarmi semmi normalisat nem ad ki a google.
Angolszász területen használatos, olyan liszt, amiben már van sütőpor. Self-raising flour - "önkeltető liszt" kb., olyan értelemben a raising, hogy megkel a tészta a sütőportól vagy élesztőtől. Helyettes sima lisztet + a liszt súlyának megfelelő mennyiségű sütőport vagy élesztőt lehet használni, konkrét recepttől függően.
Egyébként meg:
Igazából az a jó benne, hogy nem kell szitával b@szakodni, hanem már eleve szép egyenletesen eloszlik benne a sütōpor.
Vannak egyéb mixek is, amikbe csak víz (és néha olaj) kell, és már kész is. Pl focaccia, sajtos kenyér, torta mix. Nem kell összekoszolni a fél konyhát vele, meg nincs tele a szekrény maradék alapanyagokkal, amik aztán megromlanak meg fogják a port.
Én szeretem, meg ezeket a kész mixeket is.
Olcsóbb is, mert a kék meg a piros liszt ugyanannyiba kerül, de a piros mellé még vennem kell sütōport is.
Van itthon piros (sima finomliszt) is, pl rántáshoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!