Cukormáz milyen süteményhez passzolna?
Még karácsony előtt kaptam ajándékba bolti kész cukormázat, azt a fajtát, ami mézeskalács díszítésére van lusta háziasszonyoknak (nem dekortoll, hanem nagyobb tasak, cukormáz).
Akkor úgy alakult, hogy nem készült nálunk mézeskalács, így a mázak megmaradtak - viszont jövő karácsonyig nem áll el.
Kidobni nem szeretném, ahhoz azért drága, viszont nem tudom, hogy mézeskalácson kívül mi máshoz lehetne elhasználni.
Most húsvét kapcsán a répatorta jutott eszembe, de a netes receptek alapján azon inkább citromos máz vagy mascarponés krém van, nem sima cukormáz, így ez is ugrott.
Egyéb ötlete van esetleg valakinek, milyen sütire/tortára lehetne jó?
Nem akarlak megbántani, de van egy olyan érzésem, hogy ez a cucc inkább a csomagolás miatt volt drága, ami benne van, az nem tudom miért ilyen nagy vasziszdasz .
Ez a máz csak porcukor, meg valami ami nedvességet ad. Lehet van benne emulgeáló szer, hogy ne csomósodjon, meg ne kristályosodjon ki, a lényeg ugyanaz.
Bármilyen kihült piskótát vagy kuglófot leönthetsz vele, megszórod ilyen mini cukor drazséval, aztán kész.
Ízre lehet az, amit ti szerettek.
Puncs, mákos-citromos, csokis, epres, earl grey tea süti, matcha torta, fahéjas szelet, stb.
Natúr cukor mindenhez megy.
Vizuálisan a tálaláskor az állag nem mindegy, ne legyen túl nedves, és drazsé darabkálat vagy virágokat azért teszenk mellé, hogy ne legyen khmmm.... olyan bukkakés na.
De ez a máz otthon is megvan, cukorból és vízbõl. A összes többi csak ízanyag, vagy minőség javítás.
3, Tudom, hogy otthon is megvan, persze, hogy nem nagy dolog. Mármint cukormáz, az házilag se nagy cucc, maximum a jó arányok elérése. :D
De ha már egyszer van, akkor nem szeretném kukázni, nem szeretek pazarolni, inkább elhasználnám. :) Csak a hogyanját nem tudom, szerintem látszik, hogy nem vagyok profi szakács, azért kérek ötletet. :)
7, Ha tudnék bele mást keverni, akkor eleve nem lenne kérdés sem, mert akkor megcsinálnám belőle a citromos vagy mascarponés mázat, amit írtam a kérdésben is :D
Pont az a lényeg, hogy ez zárt csomagolás, kinyomós, szóval így felhasználandó, ahogy van, teljesen kész cucc. (Nem is vagyok benne biztos, hogy reagálna arra, ha bele akarnék keverni bármit.)
A recepteket és az ötleteket köszönöm mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!