Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukormáz milyen süteményhez...

Cukormáz milyen süteményhez passzolna?

Figyelt kérdés

Még karácsony előtt kaptam ajándékba bolti kész cukormázat, azt a fajtát, ami mézeskalács díszítésére van lusta háziasszonyoknak (nem dekortoll, hanem nagyobb tasak, cukormáz).

Akkor úgy alakult, hogy nem készült nálunk mézeskalács, így a mázak megmaradtak - viszont jövő karácsonyig nem áll el.

Kidobni nem szeretném, ahhoz azért drága, viszont nem tudom, hogy mézeskalácson kívül mi máshoz lehetne elhasználni.

Most húsvét kapcsán a répatorta jutott eszembe, de a netes receptek alapján azon inkább citromos máz vagy mascarponés krém van, nem sima cukormáz, így ez is ugrott.

Egyéb ötlete van esetleg valakinek, milyen sütire/tortára lehetne jó?


márc. 25. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
minyon
márc. 25. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Citromos loaf. Kisutod, megszurkalod es leontod a mazzal. A mazba a citrom levebol is tehetsz de anelkul is jo
márc. 25. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak megbántani, de van egy olyan érzésem, hogy ez a cucc inkább a csomagolás miatt volt drága, ami benne van, az nem tudom miért ilyen nagy vasziszdasz .


Ez a máz csak porcukor, meg valami ami nedvességet ad. Lehet van benne emulgeáló szer, hogy ne csomósodjon, meg ne kristályosodjon ki, a lényeg ugyanaz.



Bármilyen kihült piskótát vagy kuglófot leönthetsz vele, megszórod ilyen mini cukor drazséval, aztán kész.



Ízre lehet az, amit ti szerettek.


Puncs, mákos-citromos, csokis, epres, earl grey tea süti, matcha torta, fahéjas szelet, stb.



Natúr cukor mindenhez megy.



Vizuálisan a tálaláskor az állag nem mindegy, ne legyen túl nedves, és drazsé darabkálat vagy virágokat azért teszenk mellé, hogy ne legyen khmmm.... olyan bukkakés na.



De ez a máz otthon is megvan, cukorból és vízbõl. A összes többi csak ízanyag, vagy minőség javítás.

márc. 25. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Linzerre
márc. 25. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

3, Tudom, hogy otthon is megvan, persze, hogy nem nagy dolog. Mármint cukormáz, az házilag se nagy cucc, maximum a jó arányok elérése. :D

De ha már egyszer van, akkor nem szeretném kukázni, nem szeretek pazarolni, inkább elhasználnám. :) Csak a hogyanját nem tudom, szerintem látszik, hogy nem vagyok profi szakács, azért kérek ötletet. :)

márc. 25. 13:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]


pl ezt süsd meg, öntsd le a cukormázzal, és szórj rá valami apró cukorkát.

márc. 25. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Ezt süsd meg. Amint megsult szurkald meg alaposan hustuvel vagy fogpiszkaloval. Azta a cujromazba keverj 1 evokanal citromlevet es azzal ontsd le az egesz sutit meg melegen, amig a formaban van. Igy ha melle is folyik, az edenyben marad
márc. 25. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamán pl. meggyes és almás pitére sütött rá cukormázat. Nagyon szerettem.
márc. 25. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

7, Ha tudnék bele mást keverni, akkor eleve nem lenne kérdés sem, mert akkor megcsinálnám belőle a citromos vagy mascarponés mázat, amit írtam a kérdésben is :D

Pont az a lényeg, hogy ez zárt csomagolás, kinyomós, szóval így felhasználandó, ahogy van, teljesen kész cucc. (Nem is vagyok benne biztos, hogy reagálna arra, ha bele akarnék keverni bármit.)


A recepteket és az ötleteket köszönöm mindenkinek! :)

márc. 25. 19:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!