Ha a süteményhez margarin vagy vaj helyett zsirt használok ugyanannyi kell belőle vagy kevesebb?
Figyelt kérdés
2018. dec. 14. 11:48
1/6 anonim válasza:
Kevesebb. Mondjuk 50 dkg helyett csak 30 dkg.
2/6 anonim válasza:
0,7-tel szorozd be ilyenkor. Pl. 25 dkg margarin = 17,5 dkg zsír. (Mert a margarin általában 70%-os zsírtartalmú.)
3/6 anonim válasza:
Kevesebb. A rendes vaj 80% zsírtartalmú... Viszont a kieső víz miatt így szárazabb lesz a tészta, úgyhogy valami folyadék is kellene bele, illetve ha nem zavar, hogy zsírosabb, akkor 100%-ban is helyettesítheted zsírral. De sok süti eleve nagyon zsíros, úgyhogy ezt lehet, hogy nem kellene, nekem nem poén, amikor sülés közben folyik ki a zsír, de lehet, hogy én nem értek az ilyen típusú sütikhez.
4/6 anonim válasza:
Nagyon nem mindegy milyen sütibe melyiket rakod!!! Ízben s állagban is mássá teszi.
Ahogy az is teljesen más hogy a húst vajban vagy zsírban sütöm!
Ne spúrkodj s az a pár ft-t ne sajnáld, kövesd a receptet.
5/6 A kérdező kommentje:
Zserbót szeretnék sütni az unokámnak aki glutén, tejfehérje tejcukor allergiás.
2018. dec. 15. 11:40
6/6 anonim válasza:
#5
A zserbót meg különösen nyugodtan elkészítheted zsírral, mivel az igazi, eredeti zserbó zsírral készül. Még Horváth Ilona szerint is, őt meg nyilván nem kell bemutatnom egy tapasztalt nagyinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!