Mivel lehet megkenni a piskótát, ami nagyon finom és ha lehet tejmentes, vagy max kis tej plusz margarin kell hozzá?
Ó a Marry Berry műsorában láttam egyszer, csinált egy diós piskótát valami diós krémmel talán. És kívülről tojáshabbal vonta be vastagon, szuperül nézett ki.
A tojáshab az a bizonyos "olasz" módszerrel készül. Cukrot kell olvasztani, hogy forró szirup legyen. Asszem pici víz segítségével, de nem kell sok víz bele... Majd felverni tojásfehérjéket, és amikor már van olyan kemény, hogy "rajzolni lehet bele", akkor belecsorgatni a szirupot, és tovább verni jó keményre.
Mivel a forró cukor valamilyen szinten "megfőzi" a fehérjehabot, ez nem fog szétfolyni, mint ha mondjuk hidegen porcukrot szórtál volna a habba...
Ezzel nyugodtan lehet piskótát bevonni...
Én tojásos krémmel szoktam. Anyám főzte és tejjel csinálta, de a tejet könnyű helyettesíteni növényivel, ha nem is lesz pont olyan az íze, de úgysem az fog dominálni, főleg, ha nemcsak a sok ízes tojássárgája lesz benne, de még kakaó, kávé is, ami a kedvencem.
Az én (nyers) krémem nem áll meg rajta, a főzött (tápiókával sűrített, de szintén főleg tojássárgájákat tartalmazó) igen. Abban vaj is van, ha tortára kerül, anélkül sima puding.
De egyszerűbb krém, amikor (esetemben házi) csokival keverem a (jobb, ha felvert) tojássárgáját (változó arányban, de elég sok benne a csoki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!