Házi karamell hogy lesz puha, nem folyós és nem is szilárd?
Figyelt kérdés
Több recept szerint hűtőben kell dermeszteni a karamellel leöntött süteményt. Más recept szerint eszünkbe ne jusson hűtőbe tenni, mert akkor kemény lesz a karamell. Mi az igazság, hogy lesz puha, de nem folyós a karamell? Vagy ez inkább a hozzáadott tejszín mennyiségétől fugg?márc. 12. 13:44
1/7 anonim válasza:
A cukrászdában is hűtőben van a karamell tetős süti, és puha.
Biztos, hogy sok tejszín kell bele ahhoz, hogy krémes legyen.
2/7 anonim válasza:
A dobostorta teteje olyan ropogós, mint a fene.
3/7 anonim válasza:
De abba nincs is tejszín, az sima olvasztott cukor.
A franciakrémes puha, az tejszínnel készül.
4/7 anonim válasza:
Na de mi a recept? Itt csak találgatunk mit akarsz csinálni...
5/7 anonim válasza:
Szerintem te a vajkaramellre gondolsz.
Az 5dl tej, negyed kiló cukor, nagyon lassan főzve, kavargatva, vagy egy óra.
Sűrű massza lesz, elválik az edénytől.
Ha kész, egy nagy kanál vaj.
Tényleg kemény lesz hűtőben.
7/7 anonim válasza:
5: de az meg nem folyik annyira, hogy leöntsön vele egy süteményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!