Hogy kell karamelláshabot csinálni?
Van egy ötletem, csak nem tudom jó-e. Ha mondjuk 1/2 l hideg , még folyékony habtejszínhez hozzáöntök sűrűbb karamellás tejet (6 ek cukor, 1 dl tej), és így verem fel a habot?!!Nem lesz túl folyós a hab? Vagy a félig felvert tejszínhez adom hozzá a karamellás tejet és úgy verem még egy kicsit?
Más ötlet esetleg?
A tejszínt akkor lehet felverni, ha megfelelően magas a zsírtartalma. Nyilván ha felöntöd, akkor könnyen kikerül a felverhető tartományból. Ha jól emlékszem nálunk 30% szokott lenni a tejszín, amit általában fel lehet verni, de azért előfordul hogy nem. Ha találsz a boltban 35%-kosat vagy zsírosabbat, azt szinte biztosan fel lehet verni.
A mascarponenak elég magas a zsírtartalma, én azt szoktam tenni néhány kanállal a tejszínbe, ha teljesen biztosra akarok menni.
De ahogy fentebb írták, alapból a tejszín is elég folyós, valószínűleg feloldódna benne a karamellizált cukor. A szirupot én nem szeretem, más íze van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!