Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vágható karamell bevonat...

Vágható karamell bevonat készítése, milyen aránnyal, az alábbi hozzávalókból?

Figyelt kérdés

Vágható, (nem kezelhetetlenül kemény, törékeny, mint a dobos bevonat, de nem folyik meg, tehát egy lazább vajkaramella keménységű)

állagot szeretnék elérni.

A cél, tepsis süti bevonása, úgy, hogy szeletelhető legyen, de a tetején maradjon a karamell.


A hozzávalók: Cukor, főzőtejszín, (kb15%-os) sütő margarin.


2023. jún. 4. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Több cukor = keményebb

Több vaj = puhább


Másik megoldás még melegen megkarcolod a karamell pácélt, hogy ott kell vágni a többit a vendég megoldja.

2023. jún. 4. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Francia krémes tetejénél használt karamellt tudom elképzelni.
2023. jún. 4. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
2023. jún. 4. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
A karamellbe nem való sem főzőtejszín, sem margarin. Csak rendes, legalább 30%-os tejszín és vaj.
2023. jún. 4. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

A #4-esnek teljesen igaza van, nem értem, miért pontoztátok le.

Tényleg ne csináld főzőtejszínnel meg margarinnal.

Itt az oldalon is fent van ez a recept, amit bemásoltam, mondjuk nem tudom, működne-e 1 dl tejszínnel. De semmiképp nem főzőtejszínnel.


1 dl víz és 20 dkg cukor kell hozzá. A cukrot egy edénybe teszem, és addig melegítem, míg barnás nem lesz. Nem kell túl sötétre pirítani. Hozzáöntjük a vizet, és addig főzzük, míg a belemártott villa ágai között ablakot nem képez. Ekkor levesszük a tűzről, és átöntjük egy márvány- vagy porcelánedénybe, és elkezdjük kavargatni, ide-oda tologatni a masszát. Amikor lassan opálosodni kezd, hozzáadunk kb. 5-6 dkg vajat. Így nem lesz olyan törékeny, és finomabb is. Ha túl gyorsan kristályosodna, akkor fel kell egy kicsit melegíteni. Akkor öntsük ezt a masszát a tésztalapra, amikor meg folyós egy kicsit, de már nehezen folyik. Gyorsan el kell kenni a lapon, mert hamar szárad, és a kockák helyét is jelöljük be.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__3..

2023. jún. 4. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

5-ös, nem érted, miért lett lepontozva a 4-es?!

Szerinted a kérdésre válaszolt?

Szerinted én poénból írtam oda, hogy miből kell megcsinálni?

A lottóm jönne így, ahogy számítottam az ilyenekre, akik ebbe kapaszkodnak bele, hogy nem való bele.

Ha az érdekelt volna, mi való bele, azt kérdeztem volna. De nem az érdekel, mert azt tudom. Ebből kell kihozni valamit, ez a feladat.


Amúgy meg víz az van, folyik a csapból, habtejszín az, ami nincs, és nem is lesz.

Csak nem értem ennek a logikáját, hogy a dolog vízzel működik, akkor szerintem sokkal inkább működhet főzőtejszínnel, mint habtejszínnel, tekintve, hogy előbbi jóval közelebb áll a vízhez.


Na mindegy, majd tesztelgetek, köszönöm az eddigieket.

Más recepteket is nézve, több helyen tartják azt az arányt, hogy a vaj, kb 1/3-a a cukornak.

Viszont ahogy nézem, eddig egyik verzió se vágható. Ez a jelölgetős bohóckodást teljesen esélytelen, hogy össze lehetne hozni.

2023. jún. 4. 21:13
 7/9 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

Értem, hogy nem a kérdésre válaszolt, de abban igaza van, hogy tejszín és vaj.

Amit én írtam, azt valamikor régen egy cukrászati könyvben láttam, (meg később itt az oldalon is, ahogy be is linkeltem) tehát valószínűleg működik vízzel. Még nem próbáltam, így nem állítom 100 %-ra.

Tejszínnel valószínű, hogy finomabb lenne.

De ha már tesztelgetsz, akkor talán valami vajkaramellás receptet próbálj, mert az is megkeményedik, de vágható marad, ugye akkor kell kockákra vágni, amikor már kihűlt.

A bejelölgetésről meg annyit, hogy láttam, hogy kockákra vágják fel a márványlapra kiöntött karamellt, és úgy rakják a krémes tetejére.

2023. jún. 4. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

Abból nem tudod megcsinálni!!!

Amint hozzáadod a fozotejszint amiben nincs eleg zsir, osszeugrik a karamellizalt cukor es kuka az egesz. Margarin ugyanez. A zsirtaralma kicsi, a viztartalma nagy. A karamellizalt cukor felhabzik, kifut, jol leforraz majd csomoba all, beleragad az edenybe es kuka. (Tapasztalat).


A 4esnek, 5osnek igaza van!

2023. jún. 4. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

8-as, nettó baromságokat zagyválsz össze, tegnap 2 arányt is megpróbáltam a fenti összetevőkkel.

A probléma, hogy lágyra sikerült, ezért felvágás után kis idővel újra összefolyt.

De amiket itt hablatyoltál, semmit nem tapasztaltam, a legkisebb mértékben sem.

Na ez tényleg tapasztalat, a saját szememnek meg egyelöre jobban hiszek, mint aaz ilyen fantáziálásnak.


Egyébként, még ha igaz is lenne, akkor se azt írták, hogy abból képtelenség megcsinálni, hanem hogy szerintük ez nem való bele.

Ez meg továbbra is irreleváns, mert nem lesz más alapanyag.

2023. jún. 5. 04:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!