Mi nálatok a menü a hétre?
Segítsetek, tanácstalan vagyok. Ti kidolgozzátok mit főztök a héten, vagy mindig aznap dől el?
Ha az első, mit csináltok a héten?
Ha az utóbbi, ma mit fogtok? :D
Érdekes, és elég baj is,hogy senki nem csinál levest, pedig az fontos. Sok folyadékra van szükség.
A 2-es nem is szokott valami magyar jellegű ételt enni? A 8-asnak meg az a válaszom, hogy azt sem tudják,ki vagy, nem mindegy,hogyha leírod mit eszel? Azzal segíted a másikat,hogy ő is tudjon jobb dolgokat készíteni.
Nálam pl. tegnap még a hétvégi "ünnepi" menüből maradt majonézes krumpli lesz (rántott ponty volt hozzá, de az már elfogyott), de van a hűtőben halrudacska, aztán lesz sárgarépa főzelék, vagy lencsefőzelék és virslit szoktam kisütni melléjük v. rántottát. Hétvégén rakott krumpli lesz, de mindig van valamilyen leves: paradicsom leves vagy köménymagleves vagy savanyú tojásleves. Jövő héten lesz kelkáposzta főzelék, szintén 2-3 napig elég lesz, ez is sült virslivel. De lehet, hogy a hét végére székelykáposztát csinálok, az sokáig elég.
2. vagyok.
Mivel nem Magyarországon élek és a családom em szereti a magyaros jellegű ételeket a hortobágyi palacsintán és a gulyásleves kívül, így nem, nem nagyon van nálunk magyaros jellegű étel. Leves se sűrűn, mivel a vacsora nálunk a főétkezés. Bár ha megnezed, minden héten egyszer van valami leves, csupán annyi különbséggel, hogy az a főétel. Folyadékot vízzel viszünk be, erre a leves felesleges.
Utálok mindenféle levest. Folyadékbevitel céljából vizet iszok.
Hétfő: tárkonyos csirke ragu leves, szilvás máglyarakás.
Kedd: zeller krémleves, rakott krumpli
Szerda: zeller krémleves, tejfölös csirke főtt tésztával.
Csütörtök: zöldbab főzelék, csirke nuggets, sütőtökös pogácsa.
Péntek: karalábé leves, rakott brokkoli.
Szombat: karalábé leves, spenótos tészta.
Vasárnap: gyümölcsleves, sült csirkecomb, tepsis krumpli, párolt répa, majonézes cékla saláta.
15-ös vagyok, mára lesz elvileg karfiolleves és rizsfújt. Kitartott a zöldbabfőzi sokáig, mert anyum mégsem evett. S közben pedig sültkrumpli is lett. :-) Szombatra tervezek rakott zöldbabot.
35/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!