Sok káposztás ételhez miért savanyú káposztát kell használni, miért nem elég a sima fejes káposzta?
Ez így, ebben a formában nem igaz...
Töltött káposztát készítenek savanyított, de "édes" káposzta levélből is.
Káposztás cvekedlit nem, is tudom, készít-e valaki savanyú káposztával.
Lehetne még sorolni, van sok étel, amibe nem savanyú káposztát használnak, és vannak, amelyikhez a fermentált, savanyó illik jobban.
Sőt ott van még a kelkáposzta is...
Vannak ételek, amelyekben jól érvényesül a savanyú íz, és vannak ételek, amelyekben kevésbé, vagy egyáltalán nem.
Plusz eltérőek ízlések, szokások (lásd töltött káposzta verziók)
Mert ezek egy olyan korszakból erednek, amikor nem volt frigó.
A zöldségeket el kellett tenni, különben megrohadtak. Kb 4 hónapig nem volt frissen nagyon semmi, és a savanyúval kellett valamit kezdeni, mert magában egy idõ után unalmas.
A húsok emésztésében egyébként segít a savanykás, ezért jó kombináció (Bár sajnos ha sokat eszel savanyított-sós dolgokat, hajlamosít kövekre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!