Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok káposztás ételhez miért...

Sok káposztás ételhez miért savanyú káposztát kell használni, miért nem elég a sima fejes káposzta?

Figyelt kérdés

febr. 7. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez így, ebben a formában nem igaz...

Töltött káposztát készítenek savanyított, de "édes" káposzta levélből is.

Káposztás cvekedlit nem, is tudom, készít-e valaki savanyú káposztával.

Lehetne még sorolni, van sok étel, amibe nem savanyú káposztát használnak, és vannak, amelyikhez a fermentált, savanyó illik jobban.

Sőt ott van még a kelkáposzta is...

febr. 7. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ételek, amelyekben jól érvényesül a savanyú íz, és vannak ételek, amelyekben kevésbé, vagy egyáltalán nem.

Plusz eltérőek ízlések, szokások (lásd töltött káposzta verziók)

febr. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Én például a rakott káposztát is savanyúval készítem, mert számomra így finom, de nyilvánvalóan átmosom előtte több soron, mint ahogyan a töltött káposztánál is át kell, mert különben nagyon savanyú lesz.
febr. 7. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy rántott csirkecombot miért nem lehet kacsaszárnyból készíteni. Vannak olyan ételek amiket savanyú káposztából kell készíteni, meg vannak amiket sima káposztából.
febr. 7. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
Csakhogy megadja a savassàgát.Ecettől nem lesz olyan íze mint a fermentáltnak.
febr. 7. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
A kérdés úgy kezdődött, hogy "sok", nem úgy szólt, hogy "a" káposztás ételeket miért "kell" savanyú káposztából készíteni. A többiek megértették, köszönöm.
febr. 7. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert ezek egy olyan korszakból erednek, amikor nem volt frigó.


A zöldségeket el kellett tenni, különben megrohadtak. Kb 4 hónapig nem volt frissen nagyon semmi, és a savanyúval kellett valamit kezdeni, mert magában egy idõ után unalmas.



A húsok emésztésében egyébként segít a savanykás, ezért jó kombináció (Bár sajnos ha sokat eszel savanyított-sós dolgokat, hajlamosít kövekre).

febr. 7. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Így már érthető, köszönöm.
febr. 7. 20:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!