Miért nem fut fel az élesztőm? Azért, mert hideg?
A tej szobahőmérsékletű. Tettem bele először 1 ek porcukrot, majd a hűtőből kivett élesztőt belemorzsoltam, de ilyen kb zizi nagyságú darabokban tudtam csak. Elfelejtettem megkeverni először, 8 perc után szétkevertem és tettem még bele kb fél kanál porcukrot.
Le van fedve konyharuhával, a házban 21 fok van. Előbb is rákevertem kb 15 perc után, de nem fut fel, még csak most kezdett szètmálni az élesztő.
Ez azért van, mert hideg volt az élesztő (sosem vettem még ki melegedni előbb) vagy azért, mert először nem kevertem el a cukrot a tejben?
Mit csináljak, hogy felfusson?
Szerintem az eleszto rossz. Pont azert kell felfuttatni hogy lasd hogyha nem fut fel akkor hibas az eleszto.
Egyebkent cukor nelkul is felfutna a tejben levo tejcukor miatt szoval tuti nem az a baj.
Es a szobahos tejben is felfutna csak lassabban mint a langyosban
Köszönöm!
Tettem bele pár perce 1 ek átszitált lisztet. Most minimálisan habos lett a teteje és ha megkeverem picit pezseg, de a szintje még nem emelkedett.
Ilyenkor is rossz lehet az élesztő? Tegnap este vettük, hűtőben tároltuk, nem szürke a színe.
A tejnek melegnek kell lennie, nem szobahőmérsékletűnek.
Nem tűzforrónak, de melegnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!