Igazából süthetem ugyan abból a tésztából a kenyeret, kiflit, zsemlét?
Ha albán péket akarsz játszani akkor igen :D
Zsemle az tejjel és vajjal készül a kiflitészta pedig tejjel.
Nyilván elkészíthetőek kenyértésztából is, de nem lesznek olyan finomak.
Sütheted. Nem olyan lesz mint amit a pékségben kapsz de teljesen jó lesz.
Én a helyebden olyan kenyértésztát keresnßk amiben tej is van valamennyi hogy kb jo legyen a kifli meg a zsemle is
Ha albán vagy, akkor süthetsz ugyanabból mindent.
Ez egyébként olyan, hogy süthetsz-e csirkemellből rántott karajt, vagy virsliből sült kolbászt.
Megtesztelheted elsőre, de hamar rá fogsz jönni, hogy ugyanabból a tésztából amiből a kenyeret készíted, a kiflit nem fogod tudni szépen kisodorni a nyújtólapon, mert hozzáragad majd. A felsoroltak közül a kifli készül a legkeményebb tésztából. Éppen amiatt, hogy ne ragadjon a kisodráskor. És az összetétele is el szokott térni. "Tejes kifli", "vizes zsemle" feliratokat látsz a nagyáruházakban ezen termékek felett. Szóval, a legegyszerűbben úgy tudnám elmondani, hogy a legkeményebb a kifli tésztája, utána a kenyéré, és a legkönnyebb tészta a zsemle tésztája. A zsemlét csak ki kell porciózni (adott súlyú [tömegű] darabokat vágni) a tésztából, és fel kell sleifolni, és a sütőlapra téve lehet keleszteni. Na a kifli annyival bonyolultabb, hogy a sleifolás (felgömbölyítés) után pihentetni kell, és utána el kell nyújtani és feltekerni kifli alakúvá.
Nyilván nem zárható ki, hogy hosszabb kísérletezés után találsz olyan lisztet, vagy liszteket, amiből fejlesztesz olyan receptet, amiből kivitelezhető az, amiről kérdezel. De ez nem egy-két hetes meló lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!