Ha a főzés nélküli GÁLA vaniliás pudingot nem 500ml tejben HANEM ugyan ennyi hulala habtejszínben verek fel, akkor milyen lesz az állaga? Hogyan viselkedik majd a krém?
De a habrolóba nem kell se tejszín, se puding.
Miért azzal akarod megtölteni?
Tisztában vagyok vele mi kell a habrolóba.
Eredetileg vízgőz felett vert cukrozott tojásfehérjével készül.
Én amolyan "kisérletezős" vagyok a konyhában.
A kalória nem számít, még jól is jön a 179cm magasságomhoz és az 53kg testsúlyomhoz.
Sima vaníliás hab akkor lenne, ha a "tejszínbe" vaníliás cukor, vagy vanília esszencia, vagy mag kerülne...
Vaníliás krémporral se sima, se hab nem lesz.
Simán tejbe keverve is majdnem vágható a végeredmény kis pihentetés után, hulalában meg még jobban köt, brutál kemény lesz.
Hogy hab lesz a belőle, attól függ, mikor teszed bele a port. Ha nagyjából habbá verted, és utána, akkor kicsit lazább lesz, de ha rögtön az elején, akkor beköt mielőtt a legminimálisabb hab állagot elérnéd.
Ne tedd bele az egész csomag gálát mert beton kemény lesz és csak ha kemény a hab akkor keverd hozzá.
Némi zselatint tökéletes torta krém.
8-as vagyok, 9-es, felpontoztalak, én is valami hasonlót csinálnék, vagy a tejszínt hígítanám tejjel, vagy a "kötésből" vennék vissza, ahogy a hulalát ismerem, szerintem harmad mennyiségű krémport használnék hozzá... bár arankával többet dolgoztam, kb. a gála is ugyanúgy köt.
És ha a harmad mennyiségű krémpor ízben gyenge, (vanília ízben) akkor az állagra semleges vaníliával (kivonattal) állítanám be az ízt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!