Van olyan, hogy ugyan azt az ételt többféleképpen készítitek el?
Sokszor eleve nem recept alapján főzök, hanem valamilyen kiindulási alapot úgy alakítok, ahogy éppen kedvem van.
Nem tudom beleesik-e még a kérdésedbe, de tipikusan ilyen a sütőtökleves, vagy hagyományos krémlevesnek, vagy kockára vágva hagyva, fokhagymásan készítem el. A krémleves is van, hogy inkább édesebb, tejszínesebb, de a múltkor gyömbéres lett (ezt én nem szeretem, úgyhogy nem ismételném, de a páromnak ízlett).
A húsleves is néha hagyományos magyaros, néha ázsiai fahéjas nálam.
A bundáskenyeret is felváltva csinálom tejbe áztatva, illetve csak tojásba, ropogósra. Sőt, néha édes fahéjas tejbe is szoktam.
Igen!
A bolognai kb 4 féleképpen szoktam elkészíteni. Attól függ, hogy mennyi időm van rá és mennyi minden van itthon hozzá, illetve attól is, hogy mire használom fel. Például tök máshogy készítem pizza feltétre. (Ott úgy, hogy az Olaszok megvernének érte, mert használok bele ketchupot, de szerintem nagyon finom lesz úgy is és egyszerűbb is.) Illetve teljesen máshogy késztem, ha tésztához készül. Még itt is van kettő féle módja, az egyik a könnyebb és egyszerűbb a másik a tökölős és 2 órát rá kell szánni. Illetve szoktam még a hagyományost is néha ami teljesen más fűszereket tartalmazz, mint amiket a magyarok használnak a bolognaiba.
Persze amit pizza feltétnek készítek lehet más nem hívná bolognainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!