Ebből a húsból is ugyan olyan lesz?
Sziasztok, holnap tarját szeretnék sütni de sajnos keveset vettem belőle, es arra gondoltam: van a fagyóban csont nélküli karaj... Az is ugyan ugy viselkedik/ugyan olyan lesz?
Ugy szoktam hogy:
Tarja.. Jo vastag szeletekre vágom, (mivel össze sül)
Lepakolom tepsibe.. So/bors/etelizesito igy rá egy két fakanál zsír.. Lefedem alufóliával, be a Sütőbe..
Utolsó 15percnél le a fóliát, bele dobálok foghagyma szeleteket össze sül, kész.
Na ugyan ezzel az eljárással, pótolhatok karajból hozzá?
Nem lesz cipőtalp? Esetleg nagyon száraz?
Lecci segítsetek.. Kezdő vagyok nagyon..
17/L
A karaj nem lesz olyan mint a tarja. Szárazabb sokkal. Pl rántottnak vagy rakottnak jó.
Szerintem ne süsüd így. Inkább ha van otthon valamit akkor ne magában süsd.
Pl ananászos súsnak. lesütöd a karajt, rá egy szelet sonka, egy szelet ananász, sajt.
Vagy paprika, paradicsomszelet, sajt.
Vagy bacon, barackbefőtt, sajt.
Kevesebb idő kell neki, de tepsis húsnak nem az igazi.
A borda roston sütve az igazi, vagy panírozva.
Esetleg a hosszú részével megpróbálkozhatsz szeletben.
Javaslom, hogy hagyd egészben, sózd, fűszerezd,és elősütéssel adj neki egy kis kérget (forró serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon 1-2 perc minden oldalának.Így kevesebb vizet veszt a sütőben.). Fóliázd le és így süsd meg.
Ha vastag, akkor is elég neki 45 perc a sütőben, ha vékonyabb 40 perc is elég. Ne süsd tovább mert, szintén kiszárad. Így kapsz egy szépen szeletelhető szaftosabb egészben sült karajt. Ez vékonyra szelve hidegen is finom csemege.
Vagy inkább süsd ki roston, serpenyőben, ha kész tedd a tarja mellé és úgy tálald.
Előtte át is párolhatod egy kis pecsenyelében.(mondjuk a tarja levéből önts rá egy kicsit ,és néhány perc forrásig, fedő alatt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!