Tippek, hogy hogy ne rontsam el a kaját?
Egészségügyi okokból kerülnöm kell a zsíros ételeket, főként az állati eredetű zsírokat, szóval ennek függvényében adjatok tanácsot.
Szóval mostanában kezdtem el főzni, és ügyetlenkedem a konyhában. Tényleg nagyon amatőr vagyok, és mivel speciálisan kell kajálnom, ezért többnyire saját recepteket próbálok ki. Amit szeretnék csinálni, az a következőként nézne ki.
A lapokra szeletelt csirkemellet nagyon forró serpenyőben éppenhogy kérgesre pirítom, hogy később a sütőben már ne eresszen levet. Épphogy megfőzöm a karfiolt (még kemény), majd kettévágom középen, hogy lapos legyen az egyik fele. Fogom a lepirított csirkemellet, rákenek valamit (vagy valami zöldségkrémet, vagy csinálok paradicsomos/olivás/fokhagymás mártást), majd ráteszem a félbevágott karfioldarabokat, csak előtte belemártom még nedvesen egy kis zsemlemorzsába. Ezt így beteszem a sütőbe összesütni.
Ilyen kajánál mire kellene figyelnem? Mennyire főzzem meg a karfiolt pl?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Attól még hogy kérgesre pirítod, ereszthet levet.
A csirkemell szelet nagyon hamar megsül és kiszárad. Egy teljes csirkemell fele is megvan 15 perc alatt sutoben lepiritas utan.
A zsemlemorzsát nem értem mire kell de ha nekd úgy jó, tegyed.
Illetve összesülni nem fog. 95 százalékban olyan elmény lesz mimtha a kulon fozott karfiolt es a kulon sutott csirkemellett a tanyerodon tenned egymas tetejere csak sokkal macerasabb.
Akkor tud összesülni ha van kotoanyag. Pl egy rakott etelnel a tojasos tejfol vagy egy husos etelnel a reszelt sajt.
A karfiol fozese meg teljesen a te izlesed. Tesom ugy szereti ha teljes puha es mar szetmallik en akkor ha csak a kulseje puha es belul full kemeny. Neked kell tudni te hogy szereted. A sutoben mivel nincs korulotte folyadek, mar nem fog tudni puhulni
"A zsemlemorzsát nem értem mire kell de ha nekd úgy jó, tegyed."
Széll Tamásnál láttam, hogy kérgesre pirult, és megtetszett :D
"Akkor tud összesülni ha van kotoanyag."
Igen, ettől tartok én is.. sajnos semmilyen kötőanyag nem megengedett (tojás, tejföl, sajt, stb) :(
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
#4: Beleférne, de akkor más kajánál is lehetne ezeket mondani, és mindenbe már nem fér bele. Szóval maradok a zéró toleranciánál.
A joghurt jó ötlet!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Megkerdezhetem miert piritasz ra serpenyoben? en nem tennem.
En sokat csinalok sutöben, husit, zöldseget,... egyszeru es nem kell vele sokat törödni.
en mindent egyben a helyedben sütöbe raknek a zsemle morzsat a vege fele szornam ra hogy ne egjen ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!