Chilis babot készítek kezdő vagyok mire figyeljek oda hogy ne rontsam el, mit tegyek bele mit ne hagyjak ki, mit hagyhatok ki?
melyik receptet főzöd?
Na, amit abba beleírnak, azt tedd bele, amit nem írnak bele, azt ne tedd bele!
A chillisbab sokmindent elbír, nem patikamérlegen készül.
A hagymát ne égesd meg! A fokhagymát csak néhány másodpercig pirítsd! Ne sózd el! És nem kell túl sok zsír sem, a darált húsból is olvad majd ki úgyis.
De hát ez minden ételre igaz (már amibe kell fokhagyma, meg só, franciakrémesnél ez nem olyan fontos szempont).
Én szoktam bele tenni nagyon kevés őrölt fahéjat és/vagy kakaóport(csokoládét) is. De tényleg csak keveset.
Darált húsból készül, vagy ragura/tokányra vágott húst használsz?
Én kockázott húsból készítem, lassan párolva.
Megy bele vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, zsiradék, marhahús, kevés sör, kevés római kömény, csili pehely, fahéj, koriander, csokoládé (ott, ahonnan származik a csokoládé a legfontosabb fűszerek közé tartozik), bab.
A hagymák párolásával kezdem, majd mehet rá a hús (nem pörkölt, fűszerpaprika nem kell bele!).
Következik a darabolt, lehéjazott paradicsom. Lassan készüljön, ne m kell rá kérget sütni, csak puhuljon a husi. Ha szükséges kevés víz mehet alá.
Jöhetnek a fűszerek. Jó sűrűre kell főzni, majd a vége felé mehet bele a bab (praktikusan konzerv vörös bab. Ezt nem kell beáztatni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!