Tyúkokat szeretnék tartani, mire figyeljek oda kezdőként?
Mekkora udvaruk lesz? Hány darabot szeretnél?
Van hely ahova éjszakára betudod őket zárni?
Melyik fajtára gondoltál?
#2 vagyok. Na mindegy, a New Hampshire fajtát ajánlom. Ez egy kettős hasznú betegségekre nem nagyon hajlamos fajta. Jó a tojáshozamuk és ha a felesleges kakasokat vagy a letojt tyúkokat levágod, hús is lesz rajtuk szépen.
Szerintem háztáji tartásra ez az egyik legjobb fajta.
-Ha a későbbiekben szeretnél kiscsibéket keltetni, akkor 8-10 tyúkonként kell egy kakas az állományba.
-Ha lehetséges, akkor a tojófészkek ne ott legyenek ahol éjjelente alszanak, mert különben előfordulhat hogy éjjel belepiszkítanak.
-Apropó nekem ez a fajta baromfietető nagyon bevált, csak javasolni tudom: [link]
Mielőtt beszerzed a csibéket érdemes fertőtleníteni majd kimeszelni az alvóhelyüket.
Oltott meszet vízzel felhígítva, majd valamilyen szöveten átszűrve lecsepegtetve, háti permetezővel könnyen megoldható, csak utána alaposan mossátok ki a permetezőt(!!!)
Kb ennyi ami eszembe jutott.
4
Ezt a baromfietetőt általában felszokták akasztani egy láncra hogy fel ne borítsák? Mert van rajta akasztó.
Ha ebből esznek akkor nem zabálják túl magukat, vagy csak a napi adagot kell nekik kimérni?
Ez simán a lábán áll, nálam még nem borították fel.
Nem eszik túl magukat, annyit esznek amennyi jól esik neki.
Általában mindig csak egy kettő csipeget belőle miközben a többi valahol kapirgál az udvarban.
Nem úgy mint amikor az ember reggel meg este ad nekik egy adagot, mert akkor mindegyik oda tódul és egyszerre eszik.
8
Köszi, értem. :)
Neked hány tyúkod van? :) Ez a baromfietető kb. hány tyúknak elég?
Bár írtad hogy nem egyszerre rohamozzák meg az etetőt.
Per pillanat 20db van.
Nem figyeltem annyira, meg nem is szoktam megvárni hogy teljesen kifogyjon, de kb hetente szoktam megtölteni szemestakarmánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!