Mire figyeljek teljesen kezdőként majd, ha nincs lehetőségem személyi edzőt fogadni?
Végre úgy alakulnak a dolgok, hogy el tudok kezdeni járni konditerembe edzeni. Viszont az öröm az ürömben, hogy nincs lehetőségem személyi edzőt fogadni, aki tényleg ért is hozzá és nem több kárt okozna nekem, mint amennyit segítene. Olyan konditerem ahol lenne lehetőségem fogadni normálisat az alsó hangon 20kmre van tőlem, így az oda járást nem tudom megoldani.
Mire figyeljek a gyakorlatok során azon kívül, hogy ne legyek marha és ne egyből a lehető legnagyobb súlyokkal akarjam tolni az átmozgató edzés időszak alatt?
Illetve ki melyik átmozgató edzéstervre esküszik, mert ebből is talál már az ember annyit, mint égen a csillagot?
HÉTFÕ: Mell - Has Ismétlésszám:
Fekvenyomás 4 x 8-10
Fekvenyomás ferdepadon 4 x 8-10
Fekvenyomás kézisúlyzóval 3 x 8-10
Felülés 4 x 30-50
KEDD: Láb
Guggolás 4 x 6-8
Lábtolás 4 x 8-10
Lábhajlítás fekve 4 x 8-10
Ulõvádli 4 x 10-15
SZERDA: Pihenõnap
CSÜTÖRTÖK: Váll - Trapéz
Mellrõl nyomás, ülve 4 x 6-8
Oldalemelés 4 x 10-12
Döntött törzsû oldalemelés 4 x 10-12
Vállvonogatás 4 x 12-15
Állhoz húzás 4 x 12-15
Péntek: Hát - Alkar
Lehúzás szûken 4 x 8-10
Húzódszkodás 4 x 6-8
T-rudas evezés 4 x 8-10
Csuklóbehúzás 3 x amennyi megy
Csuklófeszítés 3 x amennyi megy
SZOMBAT: Bicepsz - Tricepsz
Bicepsz állva francia rúddal 4 x 8-10
Bicepsz ülve váltott karral 4 x 8-10
Kalapácsos bicepsz 3 x 8-10
Szûknyomás 4 x 6-8
Tricepsznyújtás fekve negatív padon 4 x 8-10
Tricepsz kötéllel 4 x 10-12
Heti 2-3 teljes test elég, alapgyakorlatokkal, ha majd belejöttél és betanultad a szabályos mozgást.
Alapgyakorlatokból menjen heti 12-14 munkasorozat, esetleg egy két kiegészítőt is csinálhatsz, heti 4-6 munkasorozattal. Kiegészítők pl: kalapács bicepsz, egykezes tricepsz, oldalemelés, döntött oldalemelés.
Munkasorozat kb. 6 ismétlést jelent nagy súlyokkal (nem bukásig), akár több perc pihenővel is. Nagy súlyoktól nő az izom.
Étrend, makrók, kalória, pihenő legyen rendben. Esetleg kreatin mehet napi 5 gramm
7: Oh értem. Elgondolhatod, hogy milyen "személyi edzők" vannak itt a környéken, ha ettől durvább edzésterveket szoktak összeállítani teljesen kezdőknek.
8: Onnan kezdtem el én is nézegetni a dolgokat, onnan szoktam nézni a videót. Csak ott is már kismillió féle kezdő átmozgató edzéstervet találni, így olyan téren nem kicsit vagyok összezavarodva, hogy most akkor melyik a jó. :D
"A #3as válaszoló miért lett lepontozva? 0.0"
Ahogy a hetes is írja, mert az egy haladó, nem-naturál edzésterv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!