Ha tésztát főzök kell bele olajat tenni?
Figyelt kérdés
jan. 3. 10:51
1/11 anonim válasza:
Attól függ, milyen tésztát főzöl.
Pl. amikor csuszatésztát főzök beledobok a vízbe egy darab szalonnabőrt, úgy forralom fel, majd együtt főzöm tovább a tésztával.
Leves tésztát úgy főzöm, hogyegykis lábosba kimerek a húslevesből és abban főzöm meg.
2/11 anonim válasza:
Csak akkor, ha nem szószos fogás készül belőle, másképp nem ajánlott, ugyanis a tészta felületére kerülő zsiradék vagy olaj meggátolja a szósz felszívódását, megtapadását. Ahol viszont ez nem szempont, ott használható mindkettő.
3/11 anonim válasza:
En nem szoktam bele tenni egyaltalan,nekem nem hianyzik.
A ferjem szerint kell, o szokott. Anyukam meg a kifott, leszurt tesztara tesz.
5/11 anonim válasza:
Én ha leves tésztát főzök nem teszek bele, ha máshoz kell akkor teszek bele egy két evőkanál olajat.
7/11 anonim válasza:
Kelleni nem kell, de szerintem nem tapad annyira össze ha olajjal főzöd mondjuk pörkölthöz.
8/11 anonim válasza:
Ha olajjal fözöd, ugyanúgy összetapad, mivel az olaj a víz felszínén marad, a tészta meg a víz alatt van.
9/11 anonim válasza:
Olaszhoz kb tilos, de én máshoz sem szoktam. Amikor a tészta a forrásban lévő, sós vízbe kerül, villával átkeverem, és még párszor később is. Nem szokott tapadni.
10/11 anonim válasza:
Sohasem tapad, hogyha párszor átkevered fővés közben, és utána AZONNAL megy a szószba, szóval tök felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!