Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van hogy az ember olyan...

Van hogy az ember olyan tésztát állít össze amit majd olajban kényszerül kisütni. Olvastam olyan receptet amely azt ajánlja hogy nem szív annyi zsiradékot/olajat be a tészta ha X mennyiségű vodkát teszünk bele.Még mivel lehet helyettesíteni a vodkát?

Figyelt kérdés
Olvastam még olyan receptet is, amely rumot ajánlott. Az alkohol fajtájának kiválasztásakor igazodnia kell a kisütni való tésztához? Vagy lehet akár wiskey, bármi, csak alkohol legyen?
2023. aug. 28. 11:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha kihagyom az alkoholt akkor is ugyanannyi olajat szív fel.

Csak placebo.

2023. aug. 28. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez az alkohol a kelt tésztába csak babona.

Eszerint ugyanis kb fél kg - 1 kg lisztböl készült tésztához tesznek fél dl alkoholt (vodka, rum, stb). A mese az, hogy az alkohol elpárolog a sütéskor és nem engedi bele az olajat a tésztába.

Ha most elked valaki tényleg gondolkodni, akkor eleve ennyi alkohol összese fél-1 % súlyban, ami teljesen elenyészö mennyiség. Másrészt az alkohol kb 80 fokon kezd párologni, azaz mégha jóval több lenne is benne, csak akkor kezd bármit is csinálni, amikor már a tészta felforrósodott az olajban, azaz ha akart, bármennyi olajat is beszívhatott volna.

Szóval az egész csak babona, semmit nem tesz a tésztával, nem is tehet, mert a fizika a tésztára meg az alkoholra is érvényes.

2023. aug. 28. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!