Van hogy az ember olyan tésztát állít össze amit majd olajban kényszerül kisütni. Olvastam olyan receptet amely azt ajánlja hogy nem szív annyi zsiradékot/olajat be a tészta ha X mennyiségű vodkát teszünk bele.Még mivel lehet helyettesíteni a vodkát?
Ha kihagyom az alkoholt akkor is ugyanannyi olajat szív fel.
Csak placebo.
Ez az alkohol a kelt tésztába csak babona.
Eszerint ugyanis kb fél kg - 1 kg lisztböl készült tésztához tesznek fél dl alkoholt (vodka, rum, stb). A mese az, hogy az alkohol elpárolog a sütéskor és nem engedi bele az olajat a tésztába.
Ha most elked valaki tényleg gondolkodni, akkor eleve ennyi alkohol összese fél-1 % súlyban, ami teljesen elenyészö mennyiség. Másrészt az alkohol kb 80 fokon kezd párologni, azaz mégha jóval több lenne is benne, csak akkor kezd bármit is csinálni, amikor már a tészta felforrósodott az olajban, azaz ha akart, bármennyi olajat is beszívhatott volna.
Szóval az egész csak babona, semmit nem tesz a tésztával, nem is tehet, mert a fizika a tésztára meg az alkoholra is érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!