Confitált kacsacombot hogyan készítsem?
Fagyasztottból még nem csináltam, csak frissből, de gondolom, ugyanúgy működik.
A kacsacombokat ma besózod,(ha kiolvadtak) és holnapig hagyod állni a hűtőben. (Itt megoszlanak a vélemények, mert van, aki nem hagyja állni a sóban van, aki szerint ez elengedhetetlen)
Nem tudom, hány darab van, de annyi olvasztott kacsa vagy libazsírt önts rájuk, ami ellepi őket. A sütőt olyan 100-110 fokra állítsd, és told be a tepsit. Kb. 4-5 óra kell nekik minimum.
Természetesen fűszerezheted is, én csak sóval szoktam, mert a kacsát mi így szeretjük.
Ahogy a 2-es írja, kiolvasztod, utána ugyanúgy, mint frissböl, söt fagyosan is sózhatod, akkor egy lépcsöt megspórolhatsz.
Nálunk szeretjük füszerként a fokhagymát - nem sokat, csak éppen egy árnyalatnyit -, vagy esetleg kevés majorannát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!