Főzőbajnokok, szakácsok, tapasztalt háziasszonyok és -urak! Ha kacsacombot sütnék sütőben és édesburgonyát tennék mellé, együtt tegyem be vagy az édesburgonyát később?
Meg lefedve vagy sem? Hány fokon stb.?
Gondolom, a kacsacombnak több idő kell, hogy átsüljön, ezért gondolnám, hogy az édesburgonyát később kéne mellé tennni.
Javaslatok?
Köszi.
Á, bőven később!
A kacsa makacs jószág. Bő 2 óra, mire teljesen omlós lesz.
Egy bő órát, vagy másfelet is lehet adni a kacsának, természetesen lefedve, lassan pötyögtetve. Utána a batáta, szintén lefedve. Utána fél óra, háromnegyed óra... és utána egy fólia nélküli pirítás.
160-180 fok körül mehet nyugodtan, mert amíg le van fedve, úgyse ég, csak gőzölődik.
Amúgy az édes burgonya még sütés után is fog puhulni. Ha sütés után lefedve pihenteted, legalább negyed óráig, még puhul!
"Az édesburgonya 10 perc alatt puha"
Ez függ a fajtájától, hogy mekkorára van vágva, mi a hőközlő közeg...
Sima hasábburgonya bő zsiradékban sütve 6-8 perc, egészben, sütőben, 50 perc.
1-es voltam, jó főzést! :)
OK, tényleg nem gondoltam át, én alapesetben vagy karikákra vágom, vagy esetleg hosszában negyedelem és úgy elég a 10 perc.
De ettöl függetlenül semmi esetre sem tenném egyszerre a sütöbe a kettöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!