Aki leönti a húslevesről lehabozás helyett a vizet, az miért teszi?
Egyszerűen nem tudom megérteni.
Egy jó húsleves attól ízes, tartalmas, hogyha belefő a húsnak a leve is. Habozás után még zavaros sem lesz. Ez kb egy 5 perces művelet miután felforr.
Mondjátok, miért jobb az, ha teljesen íztelen a leves, de legalább tiszta?
Egyik ismerősöm így főzi a levest és mindig ízetlen, ha lehet ilyet mondani “vízízű”.
Sosem értettem ez miért jó…
Mi az, hogy leönti a vizet?
Egyáltalán nem kell lehabozni, az egy kártékony babona. Gyönyörűen kitisztul, ha nem nagy lángon van forralva.
Hát én szoktam, ha véres a hús.
De valamikor én sem habozom.
Pl.előfőzi a húst és mielőtt elkezd gyöngyözni leönti és újra feltölti vízzel…
Nem szeretik a globulint, meg a többi fehérjét se.
Én az ilyen levest csak mosogatólének hívom!
Továbbá a valódi profi az nem leönti róla, hanem átszűri, de ugyanabban főzi tovább.
Volt szerencsém segédkezni roma esküvőn. És ott az isősebb szakácsnő bizony leöntötte az első levet a húsról. Akkor azt gondoltam, hogy na hiszen... aztán egy gyönyörű sárgán gyöngyöző tiszta leves lett belőle.
Inkább én is lehabozom a levest. A végeredmény ugyanaz.
Ha rosszul lett vágva(pl bolti és nem hentes vágta) akkor véres lehet a hús főzés közben is, hiába mosod meg. Akkor én is úgy csinálom, hogy forralom csak a húst pár prtcig, és azt leöntöm. Aztán kap új vizet, zöldség, fűszerek és onnan indul a főzés.
De legtöbbször kuktában csinálom, ott nincs lehetőség habozni, és mindig szép tiszta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!