Aki leönti a húslevesről lehabozás helyett a vizet, az miért teszi?
Egyszerűen nem tudom megérteni.
Egy jó húsleves attól ízes, tartalmas, hogyha belefő a húsnak a leve is. Habozás után még zavaros sem lesz. Ez kb egy 5 perces művelet miután felforr.
Mondjátok, miért jobb az, ha teljesen íztelen a leves, de legalább tiszta?
Egyik ismerősöm így főzi a levest és mindig ízetlen, ha lehet ilyet mondani “vízízű”.
Sosem értettem ez miért jó…
Én habozni sem nagyon szoktam. Sokszor elfelejtem, mert mindig mást is csinálok, és mire észre veszem már késő... Eddig mindig szép tiszta lett a leves.
Az, hogy leőnti, az csak egy rossz szokás, amit valakitől valamiért egyszer látott, megtanult.
Vannak ilyenek. Rögzülnek a dolgok, aztán sose fogják megérteni és leszokni róla. Nem is akarnak, mert nekik úgy jó, úgy izlik, és amúgyis minek szól bele más...
Szerencsére ilyennel még nem találkoztam, de a frissen kifőtt tésztára vagy fél liter olajat öntővel, azzal igen... Azzal indokolja, mert úgy nem ragad össze, pár évtizede én is fözők tésztát, de nekem sose ragad össze olaj nélkül...
Szóval ez is, meg az is ugyan úgy egy különös szokás, aminek nem látjuk semmi értelmét...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!