Egy rokonom főztje után nagyon mar a gyomorsavam. Milyen összetevő okozhatja?
A cukor IS okozhat, aki arra hajlamos, szóval nem kell okoskodni.
Nekem pl a paradicsomtól, fűszerestől semmi bajom, egy szelet csokoládétól meg az egekben.
14# Ismerek olyat aki olajjal csinál pörköltet és tocsog az olajba...
Alapból 2 hiba!
1.Jobb esetbe olajjal nem csinálunk pörköltet
2.Nem annyit rakunk bele hogy híg olajos maszlag az egész!
13# Kivételek vannak! De álltalába a savas dolgok csinálnak savat...
Akinek a cukortól is azt sajnálom!
A túlzásba vitt pirospaprika és a fokhagyma is okozhat sav-túltengést.
A szárított fűszerek (oregánó, bors, curry, babér, stb.) szintén.
Egyébként, minden gyomorba kerülő étel savtermelést idéz elő, csak akad amely fokozottabban.
Minden ember különbözik a többitől, kisebb vagy nagyobb mértékben. Ami az egyiknek árt, azt a másik fel sem veszi és viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!