Egy rokonom főztje után nagyon mar a gyomorsavam. Milyen összetevő okozhatja?
Figyelt kérdés
Túl sok olajjal főz? Esetleg az őrölt pirospaprika? Ezeket én is használom, de lehet, hogy ő túltolja? Mégis, miből mennyit önthet bele? Rizs, húsok, mártások, levesek, mindenfélét főz, de utána napon nagyon kellemetlen hatása van.2023. dec. 4. 17:58
3/16 anonim válasza:
Ha pörkölt szerű vagy mártás lehet több benne a paradicsom a kelleténél az csinál savat esetleg még!
4/16 anonim válasza:
Az olaj nem okoz gyomorégést. A cukor okoz.
5/16 anonim válasza:
Cukrot épp azért raknak a bolognaiba is hogy elnyomja a savat a paradicsomból!
6/16 anonim válasza:
Lehet savasabb volt valami,káposzta, paradicsom,paprika stb...olajtól nem valószínű.
8/16 anonim válasza:
7# Elvileg ez egy oda-vissza kérdezős nyilvános oldal!
Pláne ha nem ért egyet az ember valamivel!
Szóval a cukor nem okoz savat! Savat a paradicsom okoz pl mert savas!
Ezért raknak paradicsomos ételekbe cukrot hogy kompenzálja...
9/16 anonim válasza:
De okoz, ne hazudj.
A paradicsomos ételekben az ízét kompenzálják, nem a reflux okozó hatását.
10/16 anonim válasza:
De savas a paradicsom! Az ízét kompenzálják igen hogy ne legyen savas íze! De attól még savat okoz a paradicsom!
És amúgyse cukros ételről van szó! Szóval attól tuti nem!
Nekem van sok savam fűszerestől meg a savas ételtől szokott ecetes, paradicsomos stb... Szóval csak tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!