A kén-dioxid mérgező, akkor ennek miért összetevője?
Egy cukrászati oldalon láttam süti ízesítőket (rózsa, ibolya stb) ami különleges.
Ételekhez kell tenni ízesítőnek, mégis azt írja hogy tartalmaz kén-dioxidot...Akkor most hogy is van ez? Szabad fogyasztani vagy nem?
A bor is tartalmaz minimális mennyiségű kén-dioxidot, hiszen a hordókat azzal fertőtlenítik...
A mennyiségen van a hangsúly.
Nyilván fel kell tüntetni, ha LEHET benne, akár minimális is...
A só is mérgező, ha egy fél kilót megeszel... Sőt, a dihidrogén monoxid is.. :-DDDD
Írok neked másik példát.
Szalalkáli, azaz ammónium-bikarbonát, NH4HCO3.
Nagyon régen használják, sok szalakális sütemény recept létezik.
Amikor kisül a szalakális sütemény, annak bizony határozottan nem kellemes, vizellet szaga van az ammónium (NH4) miatt, pihentetni kell, később már nem érződik rajta, elillan az a szúrós illat.
#4: nagymamám sütött ilyet régesrégen, gyerekkorunkban "lópisis" sütinek hívtuk. :-DDD
Mert a sütés során tényleg ilyen szag volt a konyhában.
De maga a süti - karamellkrémes réteges szelet - nagyon-nagyon finom volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!