Ez az adag bolognai hány evésre elég?
Sziasztok!
Foztem ma egy nagy adag bolognait, ettem is belőle de még maradt 1580 gramm. Ha még 4 evésre szeretnénk fogyasztani (fejenként kettő) akkor mennyi szosz hoz mennyi tésztát fozzek ki? Össze szeretném keverni és úgy berakni a hűtőben. Az 1580 sok? Mennyi egy adag szosz és hozza tészta? Normál adag.
Előre is köszönöm
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1580 gramm az elég szép adag, szerintem bőven több, mint 4 evésre való. Ha belegondolsz, 1580:4=395 gramm, akkor kb. 4 deci lenne egy adag. Szerintem (szerintem!) egy adag olyan 1,5 deci, de semmiképp sem több 2 decinél, ez persze egyéni ízlés kérdése.
Szóval rakd be most a hűtőbe a szószt, holnap főzz ki két adagnyi tésztát (az legyen mondjuk 250 gramm összesen, de ugye ha kisétkűek vagytok, akkor kevesebb, ha meg éhes fajták, akkor több). Rakj rá az ízléseteknek megfelelő mennyiségű szószt, aztán mérd le, hogy mennyi maradt, ugye a különbség az pont két adagnyi. Matekozz egy kicsit, kerekíts ide-oda (mert úgysincs akkora szerencséd, hogy pont x adagot csináltál), aztán adagonként vagy két adagonként fagyaszd le a többit. Vagy ha mindenképp ennétek még belőle egyszer, akkor két adagnyi mehet vissza a sima hűtőbe.
Így lesz néhány bolognai jokeretek nemfőzős napokra. (Nagyon jól fagyasztható minőségromlás nélkül.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Össze szeretném keverni és úgy berakni a hűtőben"
Ennél kevés rosszabbat csinálhatnál azzal a szósszal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én ma több, mint másfél kg húsból csináltam, még a hozzávalók, sok lett.
500as tészta, még volt aki vacsizott is ebből, és még így is maradt legalább 2-3adag.
4fő.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Összekeverni felesleges annyi mennyiséget! Frissen főtt tészta mindig jobb!
Meg a maradék ragut le tudod fagyasztani!
Vagy melegszendvics feltétnek is jó ha unod tésztával!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mi mindig összekeverjük, de kettőnknek 3 napra jó az úgy. Spagettiből vagy makaróniból fél csomag tészta, olasz Cavatelli csónaktésztából kell egész csomag, húsból k.b. 25-30 deka, répát ránézésre teszek hozzá, morzsoló fűszerekből 2 morzsolás, ízesítő érzéssel, cukorból 1x evőkanál, dobozos vagy üveges paradicsompürének 40%-a kell.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!