Hogyan csináljam meg a bolognai spagettit, hogy színt kapjon a tésztája, ne fehér legyen?
Figyelt kérdés
2023. júl. 14. 15:13
1/25 A kérdező kommentje:
Mindig bolognai alappal készítem el, de annyira összeforr a szósz hogy az csak a húsra elég
2023. júl. 14. 15:14
2/25 anonim válasza:
Keverd össze kellő menyiségű szósszal. A szósz meg ne legyen se túl híg, se teljesen szilárd, más trükk nem igazán van.
3/25 anonim válasza:
Paradicsom, vagy legalább paradicsomszósz, vörösbor… egy gagyi portól ne várd, hogy bolognai legyen, hiába van ráírva.
4/25 anonim válasza:
Ezért majd lepontoznak, de én ketchup-ot keverek bele.
5/25 anonim válasza:
Én is le leszek pontozva, de a spagetti (főleg a bolti száraztészta) nem tudja igazán felvenni a sem a színét sem a zamatát a szósznak.
Az csacskaság, hogy az olaszok kizárólag tagliatellével eszik, és az bizony ízes lesz a tésztától. Eszik ők is spagettivel. De más a friss házi készítésű és más a száraztészta.
Kesöpöt tegyen rá, aki akar, és nem szereti a finom ételeket. Joga van hozzá.
6/25 anonim válasza:
Kíváncsiságból megnéztem számos műtermi fotót és amatőr képet. Kizárólag olasz honlapra szűkítettem a keresést. A legtöbb fotón semmi pirossas-narancsos-sárgás színe nincs a tésztának.
7/25 anonim válasza:
Ahogy én csinálom a spagettit: vöröshagyma, darálthús, paprika, paradicsom, darált piros paprika, kis liszttel besűrűsítem, só, bors, kis bazsalikom és oregánó. Szép színe van magának a szósznak is, a tésztát is beszínezi, pedig pluszban tejfölt is szoktam tenni a spagettimre.
9/25 anonim válasza:
Szerintem por helyett használj inkább passzírozott paradicsomot ,paradicsompürét és a fűszereket magad keverd bele az ételbe.Úgy sem vesz sokkal több időt igénybe a főzés...Vagy ha mindenképpen porozni akarsz,akkor legalább azzal egészítsd ki.Aztán úgy már lesz színe a tésztának is.
10/25 anonim válasza:
"Úgy sem vesz sokkal több időt igénybe a főzés"
Normális bolognese nem lesz meg 3 óra alatt. Nem mintha ez a poros cucc az lenne, de igen: lényegsen gyorsabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!