Miért nem lesz sosem sűrű a bolognai szószom?
a húst pirítsd zsírjára és inkább tényleg passzírozott paradicsomot használj
ha még mindig leves lenne akkor meg pörkölj alá nagy lángon
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A paradicsomlé nem a bolognaihoz való. Azt inni magában, vagy levesnek.
A bolognaiba passzírozott paradicsom való, és reszelt sárgarépa, meg zellerszár.
Egyébként ezekben a porokban keményítő van, azt te is tehetsz bele külön, elég egy kevés, besűríti a vízszerű levet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Paradicsomlé szerintem nem jó bele.
Én úgy csinálom, hogy lereszelek(!) apró lyukú reszelőn 1 hagymát, 1 répát és egy kis zellert meg vagy 5 fokhagyma gerezdet, és a fokhagymát a végére hagyva kevés olajon dinsztelem. Hozzáadom a marha/sertés darálthús keveréket, és kicsit főzöm/pirítom, hogy elfője a saját levét. Majd ezután hozzá adok paradicsom szószt (nem levet!) És egy kis paradicsom pasztát is. Só, bors, friss(!) bazsalikom, egy kis és én lassan főzöm vagy 2 órát, a vizet pótolva ha kell, 15 percenként kavarva. Tudom, hogy meg lehet csibálni 20 perc alatt, de nekünk ez így tökéletes. Általában bele keverem a félig megfőtt rövid tésztát, összekeverem, teszek bele parmezán reszeléket, megszórom sajttal és betolom a sütőbe (öntött vas lábosban készítem) rakott tésztának.
(Az olaszok amúgy nem szokták spagettivel tálalni.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tudom, dolgoztam olaszokkal. Ragù alla bolognese, bár Andrea az olasz munkatársam azt mondta hogy náluk az csak "ragù".
Én rövid tésztával szoktam csinálni mert a totyogósom azt szereti, illetve jól megy a rakott verzióhoz.
Kérdezőnek:
Ilyen dobozos passata bőven jó:
Csak 100% fűszerezetlen paradicsomot tartalmazzon.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!