Miért nem lesz sosem sűrű a bolognai szószom?
a húst pirítsd zsírjára és inkább tényleg passzírozott paradicsomot használj
ha még mindig leves lenne akkor meg pörkölj alá nagy lángon
A paradicsomlé nem a bolognaihoz való. Azt inni magában, vagy levesnek.
A bolognaiba passzírozott paradicsom való, és reszelt sárgarépa, meg zellerszár.
Egyébként ezekben a porokban keményítő van, azt te is tehetsz bele külön, elég egy kevés, besűríti a vízszerű levet.
Paradicsomlé szerintem nem jó bele.
Én úgy csinálom, hogy lereszelek(!) apró lyukú reszelőn 1 hagymát, 1 répát és egy kis zellert meg vagy 5 fokhagyma gerezdet, és a fokhagymát a végére hagyva kevés olajon dinsztelem. Hozzáadom a marha/sertés darálthús keveréket, és kicsit főzöm/pirítom, hogy elfője a saját levét. Majd ezután hozzá adok paradicsom szószt (nem levet!) És egy kis paradicsom pasztát is. Só, bors, friss(!) bazsalikom, egy kis és én lassan főzöm vagy 2 órát, a vizet pótolva ha kell, 15 percenként kavarva. Tudom, hogy meg lehet csibálni 20 perc alatt, de nekünk ez így tökéletes. Általában bele keverem a félig megfőtt rövid tésztát, összekeverem, teszek bele parmezán reszeléket, megszórom sajttal és betolom a sütőbe (öntött vas lábosban készítem) rakott tésztának.
(Az olaszok amúgy nem szokták spagettivel tálalni.)
Tudom, dolgoztam olaszokkal. Ragù alla bolognese, bár Andrea az olasz munkatársam azt mondta hogy náluk az csak "ragù".
Én rövid tésztával szoktam csinálni mert a totyogósom azt szereti, illetve jól megy a rakott verzióhoz.
Kérdezőnek:
Ilyen dobozos passata bőven jó:
Csak 100% fűszerezetlen paradicsomot tartalmazzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!