Melyik éri meg jobban Karácsonykor? Magunknak megfőzni vagy megvenni készen az ételt? (pl. egy sültestálat)
Hát 16 emberre én se pepecselnék.. sültestálat, sütit rendelnék ...ha nálam gyülne össze mindenki.Az hogy anyagilag melyik éri meg jobban hát azt nem tudom :(
Kérdező nemtudom hányan lesztek de ha sokan akkor biztos rendelnék.
Mi ketten vagyunk, ennyi főre nem lehet értelmesen főzni. Legalább 10 éve rendeljük az ételt. Megvannak a bejáratott helyeink. Nincs maradék, és nem biztos hogy drágábban jövünk ki így, mint ha rohangálnánk az alapanyagokért és még a fél napot is a főzésre szánnánk.
De a karácsony egyébként sem a kajáról szól!
Ketten vagyunk, és főzök, de én imádok főzni. Másrészt (tudom, elcsépelt, csak sajnos egyre inkább aktuális) tudom, hogy mi van benne. Nekem nem derogál minőségi alapanyagokat megvenni, betárazni itthon, és abból finomságokat készíteni, két főre meg aki hozat, az egyszerűen nevetséges, szerintem. Aki két főre való, akár ünnepi kaja főzéstől fél napig a konyhában áll, az valamit nagyon nem tud.
De kinek mi. Nálam van egy lélektani határ is az eszement élelmiszer árak és készétel árak óta, egyszerűen nem vagyok hajlandó a többszörösét kiadni valamiért, amit én annál sokkal minőségibb módon elkészítek, sokkal jobb alapanyagokból (magunkat ugye nem cseszem át, logikus).
Még mielőtt: Anyagilag röhögve megengedhetnénk, hogy hozassunk, tehát nem erről van szó.
Az a létszámtól függ.
Például nálunk 4-en leszünk. Így a halászlevet rendelem, mert én nem tudok olyan friss, folyami halhoz hozzájutni, amiből olyan halászlé készül, amit mi szeretünk. Így én a Keszegsütőből szoktam megrendelni, mert az fejedelmi.
Minden mást itthon készítek, bár nem vagyunk nagy zabagépek, pl süti csupán egy mákos guba torta lesz, ami már hagyomány. Bejglit nem szeretjük.
Még a töltött káposztán gondolkodok, hogy lehet, hogy veszek nyersen, mert egyre kevésbé szeretem csinálni, nagy macera, sok idő.
A többi kaja meg sütőbe betolós cucc lesz, magyarul sült húsféle sütőben sült körettel is, így az előkészület ami max félóra, meg az utómunka szintén max félóra. Többet biztos nem vagyok hajlandó a konyhában tölteni főzés céljából, nem ment el az eszem, mint a magyar háziasszonyok többségének, hogy reggeltől estig talpalnak a konyhában, bonyolult, macerás fogásokkal, hogy aztán hullafáradtan "élvezzék" a karácsonyt, na, hát biztos nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!