Melyik éri meg jobban Karácsonykor? Magunknak megfőzni vagy megvenni készen az ételt? (pl. egy sültestálat)
Figyelt kérdés
Már most morfondírozunk azon hogy hogy legyen majd. Szerintetek melyik éri meg jobban? Ti melyiket csináljátok?2023. nov. 13. 20:38
11/19 anonim válasza:
Családra főzni, annál több emberre batyus. Mindenki mást hoz. Valaki hust, valaki koretet , valaki salatat valaki desszertet.
13/19 anonim válasza:
Ketten vagyunk, term. főzök.
Nem hívunk vendégeket, mert nem vagyok hajlandó 20 embert kiszolgálni és etetni-itatni.
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ketten vagyunk.
2023. nov. 14. 15:19
16/19 anonim válasza:
13as dettó.Ketten vagyunk a párommal.24.este és 25 délben mindig megvagyunk hívva sógornőmékhez.Mi ketten és ők 4en vannak. Egy fogás szokott lenni nem főznek hatvan félét.Elöételnek szokott lenni kacsamáj,lekvárral, osztriga, valamilyen leves.Másodiknak általában borjúhús van vagy bárány valamilyen zöldséggel, meg süti ennyi. 25.én estére vagy 26.án szoktam csinálni itthon kacsacombot vagy mellet,vagy valamilyen halat körettel és viszhall.Én sem vagyis mi sem visszük túlzásba.
17/19 anonim válasza:
15 a sültes tál az egy olyan tál amelyen van általában 2-3köret, általában rízs, sültkrumpli, saláta szokott lenni +frissensült( rántotthús, rántottgomba, rántottkarfiol, sajttal sonkával töltött rántott csirke, fasírt) stb.
18/19 anonim válasza:
"két főre meg aki hozat, az egyszerűen nevetséges, szerintem."
Aki meg így gondolkodik, az nevetséges. Szerintem.
Nem abból áll az ünnep, hogy a fél napot a konyhába töltse a párom. Két főre sem kevesebb idő egy halászlé, egy töltött káposzta, egy kocsonya megfőzése, egy bejgli megsütése mint 4 -6 főre. ( Ráadásul szenteste nem is leszünk itthon.)
Évek óta vesszük az ünnepi menüt, bejáratott, bevált helyekről. Hétköznapokon sem főzünk, karácsonykor miért tennénk?
És "legalább tudod mi van benne"?!
Ez már milyen érv?
Soha nem voltál még étteremben?
19/19 anonim válasza:
Én is szoktam főzni, de én mindig is újabb ételeket szoktam készíteni karácsonykor. Sütinek mézes-krémes sütöttem tejbegrízzel illetve ebédre lengyel céklalevest , barszcz-t. Illetve heringes ételt. A párom is szereti és - nem minden évben - de anyumékhoz viszek én is sütit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!