Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdekelne engem, aki járt már...

Érdekelne engem, aki járt már Olaszországban kostoltátok esetleg ott milyen pl a Bolognai?

Figyelt kérdés
Miben más ott ez az étel? Hogy készítsem itthon hogy olyan igazi legyen? Sok recept van amiben van oregáno meg bazsalikom. Fördős Z. receptjében pl azt hiszem nincsen. Nagyon szereti a családom ezt az ételt én pedig szeretek kísérletezni?
tegnap 16:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Többször voltunk Olaszországban, sok ételt kóstoltunk. Az a tapasztalatom, hogy sokkal egyszerűbb módon főzik, sütik a nálunk is ismert ételeket, kevesebb alapanyagot használnak. A férjem ott olyanokat is megeszik, amit itt nem: saláták, bolognai.Paradicsom, bazsalikom, olíva olaj, parmezán pl.az alap. Szerintem az alapanyag a kulcs. Nálunk nincs olyan paradicsom pl., mint ott. Olasz boltokban keress eredeti alapanyagokat és ne bonyolítsd túl.
tegnap 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
36%
YouTube-on vannak eredeti olasz videók, de ők sem egyformán csinálják. Van, aki vörösbort tesz bele, van, aki a végén tejet, készítik csak marhahúsból, vagy többféléből. Egyvalamiben egyeznek, hogy nagyon sokáig főzik a szószt, nem értem, miért kell egy darált húsnak ennyi ideig főni.
tegnap 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Jezolo-ban a pizzát kóstoltam, nagy csalódás volt a "pizza hazájában" olyan pizzát enni...
tegnap 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
26%
Mi az a kostolás?
tegnap 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Nekem egyszerűen nem lesz olyan sürű, vérpiros paradicsomos szószom mint pl a különböző videó receptekben, nekem pl ez is nagy csalódás mindig. Ilyen itthon főzött paradicsom levét szoktam bele tenni. Volt hogy 1,5 órát rotyogtattam, akkor is volt neki olyan kis vizes leve.
tegnap 17:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ettem én már olyat, ami egy balatoni strandbüfé színvonalát SE hozta, hol máshol, mint a legtömegturistásabb helyen, Velencében. Abban szerintem még ketchup is volt.

Viszont egyik olasz síelés alkalmával volt szerencsém a szálloda tulaj saját főztjéhez. Kevésbé volt paradicsomos, mint amit itthon megszoktam, elmondása szerint paradicsommal tele nyomni egy pastát dél-itáliai szokás, északon az étel hazájában nem. Illetve egy kis tejet tett bele, indoklása szerint ez cukor hozzáadása nélkül mérsékli a paradicsom enyhe savanykáságát és kicsit tovább főzve sűríti is a szószt.

tegnap 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
#5 Az alapot a soffritto adja meg (reszelt sárgarépa, hagyma, szárzeller), ezekből a pörköltalaphoz hasonlót kell készíteni, utána jöhet a darált hús. Bolti sűrített paradicsommal próbáld, az nem lesz vizes. Ha töltött paprikát csinálok, soha nem kell berántani, ez olyan sűrű. Szoktak szalonnával is indítani, ahány szakács, annyiféleképpen. Oregano és bazsalikom kell bele. Amit a #6-os írt, azt én is többször hallottam.
tegnap 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
94%
A legfontosabb a szósz mellett, hogy a bolognait tagliatelle tésztával eszik. Főleg bolognában, ha te spagettivel kéred, akkor már viszik is ki neked a lapátot, amivel kiáshatod a sírodat, meg ilyeneket mutogatnak: 🤌🤌🤌
tegnap 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
#8 Ezt én is így tudom, viszont hallottam olasz szakácstól olyat is, hogy bármilyen tésztával jó. Szerintem ott is, ahogy nálunk is, mindenki a saját módszerére esküszik. Csak nézd meg, a brassói aprópecsenyére hányféle elkészítési mód van. És mindre azt mondják, hogy ez az eredeti.
tegnap 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
12%
Nem kostoltuk.
tegnap 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!