Az olaszok miket esznek egy átlag hétköznap?
Reggelore valami édes pl croissant vagy pár szem keksz és kv vagy capuccino
Ebédre szendvicset vagy salátát
Vacsorára tészta vagy húosk körettel
Régiótól függően, ami arrafelé szokás (van ahol több a tészta, máshol a rizs, hal a tengerparton inkább, nehéz húsos ételek inkább északabbra).
Reggeli általában kávé-süti (ha arra járok, igyekszem olyan szállodát választani, ahol teszneki ki szalámit, sonkát, kenyeret is, mert én nem bírom ki ebédig egy sütivel). Ebéd lehet hideg vagy meleg, általában valami egyszerű és gyors étel. Vacsora tartalmasabb, általában főtt étel, utána sajt, majd gyümölcs. Az étkezések idejére figyelj, ebéd általában 13, vacsora 20 órakor van. Az olyan étterem, ami 20 előtt vacsorát kínál, általában turistacsapda és cseppet sem autentikus.
Dél után már csak eszpresszót isznak, cappuccinót nem szokás. Furán is néznek ha kérsz.
Ha tehetik, hosszan, csevegve vacsoráznak, órákon át. Boroznak mellé, de se túlenni, se berúgni annyira nem szokás.
Ahol van a közelben, ott a tengeri kaják gyakoriak. Kagylós tészta, calamari, polip stb. Mikor épp mit fognak.
Grapa, jéghideg limoncello vagy affogato az étkezés után, ha nagy ebéd volt.
Sok a friss zöldség is, van, hogy csak bruschetta van, vagy caprese saláta van a nagy melegben.
Beteg gyereknek pastinát főznek, ezt a csillag forma apró tésztát, vajjal.
7
A cappucino meg a cafe latte arra van hogy reggel jól megf0sassa őket lévén a déliek nagy része laktózintoleráns. Napközben már csak espressot isznak vagy söröznek ha beülnek valahova.
8, igen, ezt mondtam én is.
A tej miatt reggeli ital a cappuccino
9
Tudom csak kifejtettem kicsit bővebben, hogy ezek miért vannak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!