Mit ronthattam el? Annyira ragadós lett a mézeskalács tésztája ,hogy a kezemről sem akart lejönni..képtelenség lett volna kivenni az edényből.
Most csináltam volna életemben először, de bepánikoltam és tettem hozzá nem kevés lisztet,és most a hűtőben van, de félek ha majd megsütöm,ehetetlen lesz. Ráadásul a recept sem írta,hogy pihentetni kellene a tésztát,vagy bármi. Ezt használtam: Rögtön puha mézeskalács
33 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 dl méz
1 db tojás
Érdemes lesz még kisütnöm azt a tésztát és dobjam ki? És fogalmam sincsen,hogy mit rontottam el, mert ezt a receptet követtem..
300 g finomliszt
50 g rétesliszt
150 g akácméz (termelői) ez kb. 3 evőkanálnyi jól megmerítve, púposan
70-80 g porcukor
1-2 teáskanál porkakaó - elhagyható, de szebb színe lesz vele
1 teáskanál szódabikarbóna (nem púpos)
60 g vaj vagy zsír (margarin nem jó)
1 tojás + 1 sárgája
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipet őrölt gyömbér - elhagyható
Esetleg kevés hideg víz
beillesztem a receptet:
Tészta mézeskalács házhoz és aprósüteményhez
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1,5 dl méz, 1 egész tojás, 5 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 1,5 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csomag Mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, a tojással és a fűszerkeverékkel. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd apránként adagoljuk a mézes keverékhez. Az elkészült tésztát 5-6 órán keresztül állni hagyjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk, és a kívánt formára szaggatjuk. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és a süteményt süssük aranybarnára.
Tipp:
Az elkészült süteményeket helyezz
Arányában pedig majdnem mind a két új recept hasonló a kérdezőéhez.
Hűtőben kissé visszahűl a tészta és kezelhető lesz.
Az általad beírt receptet használom évek óta. Annyi a titka, hogy be kell tenni a hűtőbe. Mindig csak egy kicsit vegyél ki belőle, kb 0.5 cm vastagra nyújtod, kiszaggatod formára, sütőpapírral bélelt tepsiben be a sütőbe.
Vigyázz, mert nagyon gyorsan készre sül! Tényleg egyből puha lesz és az is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!