A sertéspörkölthöz előtte a húst át kell főzni?
Figyelt kérdés
2023. okt. 28. 19:11
12/19 A nagy Levin válasza:
#10 a paprika nem zsírban, hanem zsiradékban oldódik. Az olaj is zsiradék.
13/19 anonim válasza:
12# Én állati zsiradékra gondoltam! És azt tapasztaltam hogy abba színesebb és ízesebb! Meg ezt halottam is! De kinek mi!
14/19 A nagy Levin válasza:
#13 én is sertészsírral készítem. De az olajban is feloldódik.
15/19 Noren1989 válasza:
#9 korrektül leírta a klasszikust.
16/19 anonim válasza:
Dehogy kell. Dinszteled egy kicsit a hagymát a sóval, rá a paradicsom, paprika, azt párolod egy kicsit a saját levében és utána hozzá adod a húst és abban picit megpuhítod, megpirítod. Aztán mehet rá paprika, bors, a víz, aztán egyéb (fokhagyma, babárlevél ha szereted benne) és a fedő. Közepes lángon ott hagyod amíg meg nem puhul a hús. Néha kevergeted pótolod a vizet ha kell és a végén magasabb lángon megronttyantod. Akkor jó a hús nem esik szét, a szaft pedig sűrű és ellepi.
17/19 anonim válasza:
Ja azt elfeljtettem, hogy természetes zsír vagy kevés olaj kell alá. Én kevesebb zsíradékkal és több hagymával és zöldséggel (paradicsom, paprika) csinálom.
18/19 anonim válasza:
Tipp: Ha van egy kis időd a paradicsomot és a paprikát (kicsumázva, kimagozva) beteszed egy picit a sütőbe, könnyedén lehúzod a héját és nem marad benne a pörköltben. Az eredeti recept szerint egyébként elég a sima hagyma is bele, ez csak plusz dolog, de nagyon feldobja.
19/19 anonim válasza:
Most lecsot akartok vagy porkoltet??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!