Sertéspörköltbe szabad egy kevés zsályát tenni?
Szoktatok zsályát tenni bele a fűszerezéskor vagy egyáltalán van értelme?
Azért érdekel mert nagyon egészséges fűszer viszont nem tudom mennyire rontaná el az ételt. :)
Minden ételbe SZABAD mindenféle füszert tenni, a kérdés, hogy szokás-e meg jó-e bele.
A pörkölt eléggé hagyományos étel, abba nem igazán illik, sem ízben, sem a szokások miatt.
A zsálya elég intenzív ízü füszer, ami nem túl jól illik a magyaros pörköltízhez, inkabb a mediterrán kpnyha füsezere, másféle aprópecsenyékhez, párolt zöldségekhez, tésztamártásokba inkább jó lenne.
Egyébként mindenféle füszer egészséges, amivel figyelni kell, azok a csípös ízek, mert azt nem mindenki bírja vagy szereti, de a többinél nincs semmiféle megkötés.
Ha bevállalod, párhuzamosan készíts kétfélét. Nem kell mindent duplán. Egy kisebb edénybe átteszel egy keveset a félkészből. Abba tedd a zsályát.
Ha fantasztikusnak találod, legközelebb az egész készülhet úgy. Ha nem ízlik, elviselhető a veszteség.
Magadnak kipróbálhatod, de én egy adagba tennék csak - nem fontos belefözni, elég belekeverni és összemelegíteni.
Ha másnak is fözöl, akkor elöször kóstoltasd meg vele, vagy nevezd másnak, ne pörköltnek, akkor kevésbé meglepö a szokatlan íz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!