Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell berántani bizonyos...

Miért kell berántani bizonyos leveseket?

Figyelt kérdés

Anyukámtól, nagymamámtól úgy tanultam, hogy például a gulyáslevest, bablevest, borsólevest be kell rántani.

Én fiatal koromban így csináltam, de leszoktam róla, mert szerintem fölösleges.

A krémleveseket sem rántom be, saját alapanyagát turmixolom össze, amit tejföllel keverek a végén.

Mire jó, hogy lisztet raknak bele? Miért kell egyáltalán sűrűnek lennie egy gulyáslevesnek például? Elég sűrű az, ha jó sok húst és zöldséget teszek bele. Mint ahogy a sima tyúkhúslevest sem rántjuk be, miért kéne akkor másba rántás tenni?



2023. okt. 16. 12:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben ízlés kérdése, a főzésben nincs muszáj.

Én pl.nem eszem meg a tejfölt, tejfölös dolgokat, szóval nálam kizárt, hogy bármi habarással készüljön.

Nagyon kevés rántást szoktam tenni a levesekbe, jóval kevesebbet, mint anyukám, néhai nagymamám. Szerintem csak csináld úgy, ahogy neked ízlik, nyugodtan újíts, reformálj.

2023. okt. 16. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:

Jó, a gulyást lehet pont rosszul írtam :)

#9, #10 pont így gondolom én is.

2023. okt. 16. 14:22
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
Én CSAK a rántott levest rántom be (évente kb 1-2 alkalommal fözöm családi kivánságra), enélkül minden leves ízesebb, nem egyen-rántás ízü.
2023. okt. 16. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

"A rántás csak plusz liszt és plusz zsír,"


Már annak aki még zsírt használ a mai vilégban. Ez inkább mára ritka.

2023. okt. 16. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
88%
A rántás, besűrített leves engem jobban laktat...De lehet csak tudat alatt mert sűrűbb! Pl a Brokkolikrémlevessel is jól lakok pár szem pirított kenyérkockával! A gulyást amúgy nem sűrítik sehogy max a Jókai bablevest!
2023. okt. 16. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
91%
14-es: étkezéstechnikailag az olaj is zsír, zsiradék és ugyanolyan fölösleges
2023. okt. 16. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván elmúltak már azok az idők hogy mindent rántanak.

Elavult sűrítési módszer.

Ahogy írtad zöldségeket turmixolni és azt vissza vagy marad a keményítő.

2023. okt. 16. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
Nos, a rántás a világon mindenütt ismert és használt sűrítési módszer, alapja pl a beschamel szosznak is
2023. okt. 16. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!