Miért kell berántani bizonyos leveseket?
Anyukámtól, nagymamámtól úgy tanultam, hogy például a gulyáslevest, bablevest, borsólevest be kell rántani.
Én fiatal koromban így csináltam, de leszoktam róla, mert szerintem fölösleges.
A krémleveseket sem rántom be, saját alapanyagát turmixolom össze, amit tejföllel keverek a végén.
Mire jó, hogy lisztet raknak bele? Miért kell egyáltalán sűrűnek lennie egy gulyáslevesnek például? Elég sűrű az, ha jó sok húst és zöldséget teszek bele. Mint ahogy a sima tyúkhúslevest sem rántjuk be, miért kéne akkor másba rántás tenni?
Van amit be kell, van amit nem. A borsó és ableves ilyenek. A gulyást sosem rántjuk. A gulyásból nem szabad kispórolni az anyagot, akkor elég sűrű lesz az magában is.
A turmixolással meg igazából csak bébipapit csinálsz.
A bébipapira válaszolva nekem a leves nem is arra kell, hogy jól lakjak (krémlevesekre gondolok). Mert utána úgyis van még második fogás. Én például egy kiadós leves után nem is tudok mást enni.
Köszönöm a többi választ. Ezek szerint nekem nem hiányzik ízvilágban a rántás :).
Nem kell berántani, csak egyesek szokták. Gyakorlatilag mindig fölösleges, csak a kalóriát emeli meg.
Egy jól elkészített levesben nem "vízben úsznak" a darabok, hanem a belevalóktól lesz megfelelö konzisztenciája.
Mellesleg a gulyást nem szokás berántani semmilyen recept szerint sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!