Hogyan készítítek a Thai Jázmin rizst?
Figyelt kérdés
Előtte olajon pirítva fehéredésig, aztán vizzel öntitek fel, vagy csak rendesen forrásban lévő vízbe főzitek, és szűritek? Mindkettőt hallottam, melyik a jobb? A csomagolás főzést ír, nem párolást. A lenyleg, hogy ne ragacsos, hanem pergős legyen.2023. okt. 4. 08:35
1/8 anonim válasza:
Én csak simán megfőzöm, nem szoktam pirítgatni. Eleve van olyan verzió, amit zacskóban lehet főzni és azt sem pirítgatja az ember. Nekem így ízlik, de van, aki máshogy készíti.
2/8 anonim válasza:
Eredetileg egyik módszer sem az, amit szoktak, a rizst dupla mennyiségü hideg vízben felforralják, és utána egész kis lángon addig párolják, amíg a vizet beissza. Természetesen igy nem lesz pergös, de ez a rizs nem is erre alkalmas!
Ha pergös rizst akarsz, vegyél sima hosszúszemüt, az erre való.
3/8 anonim válasza:
ahogy a 2. irta ... a pergös rizs az a sima rizs amit minden büfetben is kapsz magyarorszagon marmit magyaros kajakhoz
4/8 anonim válasza:
Van hogy piritom de van hogy csak főzőm.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most kezdeném, azért kérdeztem reggel.
2023. okt. 4. 14:16
6/8 A kérdező kommentje:
Ez nem zacskós, hanem fél kg-os kiszerelés.
2023. okt. 4. 14:17
7/8 anonim válasza:
Szűrni a tésztát kell, rizst bűn. Először mosd át 3-4 alkalommal, aztán kétszeres űrtartalmú vizet a rizshez képest forralj fel, bele a rizs aztán 12-14 percig főzd alacsony lángon lefedve aztán még hagyd állni utána 5-10 percet és ne birizgáld a végéig. Só se kell bele meg semmi, a jázmin rizsnen önmagában tök jó íze van.
8/8 anonim válasza:
*Kivéve pl a basmatit amit úgy főznek mint a tésztát és úgy jó is, de nem ez az általános
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!